Cvalín (KSČM): Pane Schwarzenbergu, je dobře, že nejste ministrem

19.03.2014 11:23

Nadšení někdy bohužel vítězí nad zdravým rozumem. U někoho to překvapí, u někoho ne.

Cvalín (KSČM): Pane Schwarzenbergu, je dobře, že nejste ministrem
Foto: Archiv PC
Popisek: Petr Cvalín

Jsem velmi rád, že Karel Schwarzenberg není aktuálně ministrem zahraničí. Pokud si dobře vzpomínám, tak Karel Schwarzenberg nepůsobil v zahraničí kladně ani coby český ministr zahraničí. Stačí si jen připomenout, jak na půl hodiny usnul na bezpečnostním fóru v Bělehradě, přímo před zraky diplomatů a televizních kamer. A nejen to. Karel Schwarzenberg v dobách „své největší slávy“ škodil českým podnikatelům a českým národním zájmům. Například aférou ohledně výroku v Ázerbájdžánu.

Karel Schwarzenberg nikdy neměl diplomatické chování. To, co chtěl Karel Schwarzenberg prosadit a ostatní s ním nesouhlasili, to si prostě vydupal. Například uznání samostatnosti Kosova.

Dnes maskot strany TOP 09 mluví o tom, že západní diplomacie vůči Ruské federaci selhala. Dokonce mluví o tom, že vzhledem k událostem na Ukrajině se musí zákonitě cítit ohrožená i Česká republika. Nevím, co by se dělo, kdyby byl aktuálním ministrem zahraničí. To by asi Česká republika sama uvalila na Ruskou federaci obchodní embargo. Rétorika Karla Schwarzenberga tomu napovídá. Ono by možná bylo lepší, kdyby tolik neposlouchal „objektivního zpravodaje“, senátora Štětinu. „Plavec“ neustále mluví o tom, že by mělo být společné cvičení NATO u ruských hranic. On opravdu navrhuje to, co na druhé straně celý svět odsuzuje.

Karel Schwarzenberg si neustále hraje na demokrata. Ale já o jeho demokratičnosti silně pochybuji. Člověk s demokratickým smýšlením by odsoudil fašisty na Ukrajině a jejich antisemitské a xenofobní projevy také. Toho se ale od obou asi nedočkáme. Víte proč? Tito dva rádoby demokraté zcela veřejně podporují banderovce.

Co vlastně chce strana TOP 09 a Evropská unie? Evropská unie, která by měla mít hlavní zájem na hospodářském růstu, dnes uvaluje společně s USA sankce na Ruskou federaci. Úředníci v Bruselu by si měli uvědomit, že hospodářská krize neskončila...Jakékoliv sankce uvalené na Ruskou federaci v konečné fázi poškodí obyvatele Evropské unie.

Proč dnes nejen TOP 09 jde opět proti ekonomickým zájmům České republiky a jejím obyvatelům?

Proč Karel Schwarzenberg chce škodit České republice i z opoziční lavice?

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Petr Cvalín

  • BPP
  • https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …