DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k mezinárodnímu dni Stop přepravě zvířat

17.06.2021 5:34 | Zprávy

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se v pondělí připojila k podpoře mezinárodního dne Stop přepravě zvířat zaměřeného na ukončení utrpení zvířat v souvislosti s obchodem s hospodářskými zvířaty, který se připomíná každoročně 14. června.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Prohlášení k mezinárodnímu dni Stop přepravě zvířat
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

Tento den v roce 2015 se totiž stala velká tragédie, při které přišlo o život 13 000 ovcí, které byly přepravovány nákladní lodí. Nejprve byly odvezeny do Jordánska, zde se zjistilo, že v průběhu dlouhé cesty uhynulo na dehydrataci, vyhladovění a vyčerpání přes 5 000 ovcí. Místní úřady nařídily posádce odplout na moře, tam vyhodit mrtvá těla, nakrmit zbývající zvířata, a pak se vrátit do přístavu. Kapitán s lodí odplul a dva týdny se neúspěšně pokoušel zakotvit v několika přístavech. 14. června konečně loď zakotvila v Somálsku, ale to bylo už všech 13 000 ovcí mrtvých.

Účelem akce je budovat povědomí a demonstrovat celosvětový odpor proti krutému obchodu se zvířaty a jejich přepravě na dlouhé vzdálenosti.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT prosazuje zákaz vývozu živých hospodářských zvířat z ČR do Turecka i dalších zemí mimo EU a současně zlepšení podmínek pro převážená zvířata po ČR a do zemí EU.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o ukončení utrpení zvířat v souvislosti s obchodem s hospodářskými zvířaty a jejich transporty. Účelem je budovat povědomí a demonstrovat odpor proti krutému obchodu se zvířaty a jejich přepravě na dlouhé vzdálenosti.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se každoročně připojuje k mezinárodnímu dni Stop přepravě zvířat, který byl vyhlášen po Světovém dni s názvem Zvířata nejsou zboží k přepravě, který se konal u příležitosti dvacetiletého výročí největšího neštěstí při přepravě zvířat, kdy zahynulo 67 488 ovcí při požáru lodi v Indickém oceánu.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT v souladu se svým programem podporuje všechny akce ochránců zvířat na tento den připravené. Těmi jsou např. podpisové akce nové petice požadující zákaz vývozu hospodářských zvířat z ČR do Turecka a dalších zemí mimo EU. Podpisy se sbírají na obraze namalovaném na památku českého býčka, který zemřel vyčerpáním v kamionu na hranicích s Tureckem před zraky ochránců zvířat dokumentujících jeho přepravu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.