Decroix (ODS): Chybí vůle situaci řešit

27.10.2021 22:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke karanténám.

Decroix (ODS): Chybí vůle situaci řešit
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

Právě jsem mluvila s právním oddělením Hlavní hygienické stanice a mé zděšení je těžko vyjádřitelné.

Právně je zkrácení karantény nařízené minulý týden možné, ale bylo by to moc práce pro Krajské Hygienické stanice. A prázdniny nejsou žádný důvod, proč dětem vyhovět. Takže milé děti seďte doma, úředníci na Vás nemají čas!

Rodiče se mají odvolávat proti rozhodnutím o nařízení karantén. Rozhodnutí byla sice vydána správně, ale prý by mohla být změněna (na základě čeho, když jsou správná, mi nebylo řečeno). Rozhodnutí o karanténě doručená formou SMS nejsou platná (Jako opravdu?!). 

Toto je úplně šílené, když sám právník úřadu zpochybňuje celé trasování a dělá hlupáky ze všech, kteří na základě SMS od hygieny sedí doma, a ponouká je k tomu, aby nesmyslně podávali odvolání. Místo toho, aby byla centrálně situace právně upravena.

Celá situace je řešitelná jednou A4, kdy Hlavní hygienička metodickým pokynem umožní, aby karantény, které k dnešku trvají týden, mohly být ukončeny na základě negativního testu. Pouze chybí vůle situaci řešit!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.