Derner (KDU-ČSL): Klienti mají k odpočinku venkovní terasu s výhledem na město

24.02.2020 22:08

Domov pro seniory v Pilníkově navýšil přístavbou kapacitu o osm sociálních lůžek.

Derner (KDU-ČSL): Klienti mají k odpočinku venkovní terasu s výhledem na město
Foto: derner.cz
Popisek: Vladimír Derner

Královéhradecký kraj otevřel přístavbu Domova pro seniory v Pilníkově za více jak 15 milionů korun. Kraj tím rozšířil ubytovací kapacity o osm nových sociálních lůžek. Stavební práce trvaly jeden rok. V plánu je další výstavba za přibližně 135 milionů korun.

„V druhém patře objektu vznikla nová centrální chodba a čtyři pokoje včetně sociálního zázemí. Vytvořili jsme také venkovní terasu s výhledem na město. Klienti tak mají kde odpočívat a nabírat energii,“ říká náměstek hejtmana Vladimír Derner.

Díky přístavbě se také zvýšil komfort klientů. „Pokoje jsou moderní, prostorné a plné nových technologií. Zároveň může personál plně využívat různá zvedací zařízení, se kterými se dostanou až k lůžku. Vzniklo i sociální zázemí pro imobilní klienty včetně nové koupelny s moderní vanou,“ pochvaluje si přístavbu ředitelka domova pro seniory Markéta Gábrišová.

Královéhradecký kraj má s domovem další plány. „V současnosti pracujeme na studii kompletní rekonstrukce stávající budovy, kde by stavebními úpravami mělo vzniknout dalších devět pokojů. Chceme navíc postavit novou budovu o kapacitě 41 nových lůžek v hodnotě přibližně 135 milionů korun bez DPH,“ představil plány radní Václav Řehoř.

Královéhradecký kraj zaplatil ze svého rozpočtu za projekt více jak 15 milionů korun včetně DPH. Zhotovitelem přístavby je PS – STAV Náchod.

Domov pro seniory Pilníkov momentálně disponuje celkem 45 lůžky, jeho zřizovatelem je Královéhradecký kraj. Posláním domova je poskytovat každodenní individuální pomoc a podporu seniorům starším 60 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.