Dohnal (Piráti): Praha 11 bude opět disponovat volnými finančními prostředky

25.10.2019 5:35

Projekt přestavby bývalé ubytovny Sandra na bydlení pro mladé rodiny, lékaře, učitele či hasiče je opět o krok dál. Na posledním říjnovém zasedání schválili pražští zastupitelé žádost MČ Praha 11 o poskytnutí investiční dotace ve výši 30 milionů a dalších 100 milionů v podobě půjčky na financování rozsáhlé rekonstrukce. Ta by měla být dokončena do necelých dvou let, nově zde vzniknou ubytovací kapacity až pro 174 rodin.

Dohnal (Piráti): Praha 11 bude opět disponovat volnými finančními prostředky
Foto: pirati.cz
Popisek: Jiří Dohnal

Už v létě roku 2021 by mělo Jižní Město nabídnout nové ubytovací kapacity až pro 400 obyvatel. Právě na tento termín je totiž plánováno dokončení rekonstrukce objektu Nad Opatovem 2140 – dříve obávané ubytovny Sandra. Stavební práce se naplno rozběhly letos v červnu, další dobrou zprávu pak přinesl minulý týden, kdy Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo žádost jedenácté městské části o investiční dotaci na projekt ve výši 30 milionů Kč a dalších 100 milionů Kč ve formě návratné finanční výpomoci (půjčky).

„Děkuji všem, kdo se na získání uvedené půjčky a dotace podíleli. Jsem rád, že bude Praha 11 po několika měsících opět disponovat volnými finančními prostředky, které bude možné investovat například do revitalizace veřejných ploch a prostranství, údržby chodníků a zeleně,“ uvedl Jiří Dohnal (Piráti), starosta MČ Praha 11.

Po dokončení rekonstrukce vznikne v budově bývalé ubytovny 174 ubytovacích jednotek, ale i administrativní prostory či společenský sál. Podle místostarosty MČ Praha 11 pro majetek a investice Ondřeje Prokopa (ANO) však primárním cílem projektu zůstává zlepšení dostupnosti bydlení na Jižním Městě: „Nové ubytovací kapacity budou sloužit především mladým jihoměstským rodinám, seniorům nebo pracovníkům v oblastech důležitých pro chod městské části - učitelům, lékařům, hasičům, strážníkům Městské policie či zdravotním sestrám. Z přestavby Sandry budou zároveň těžit i stávající obyvatelé dané lokality: zvýší se zde bezpečnost a množství zeleně, přilehlé okolí totiž projde důkladnou revitalizací. Součástí projektu je dále zlepšení občanské vybavenosti a rozšíření počtu parkovacích míst v přilehlém okolí,“ vysvětlil Prokop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce