Dolínek (ČSSD): Havarijní stav střechy hlavního nádraží je ostudou Prahy

07.03.2020 9:10

Havarijní stav střechy nad novou odbavovací halou pražského hlavního nádraží je ostudou města, kterou je třeba napravit, vyzývá pražská sociální demokracie.

Dolínek (ČSSD): Havarijní stav střechy hlavního nádraží je ostudou Prahy
Foto: Praha.eu
Popisek: Petr Dolínek (ČSSD)

Poslanec Petr Dolínek proto již oslovil primátora Zdeňka Hřiba s výzvou, aby se zástupci města urychleně zabývali projektem Správy železnic (dříve Správa železniční a dopravní cesty). Ten v současnosti leží na magistrátu bez povšimnutí.

„Není žádným tajemstvím, že části stropu nad odbavovací halou jsou ve velmi špatném stavu. Do haly mimo jiné zatéká a řešení v podobě nádob zachycujících vodu na zemi rozhodně není řešením dlouhodobým,“ uvedl Petr Dolínek. Ten byl Správou železnic seznámen s projektem, který má za cíl střechu opravit a proměnit stávající parkoviště, které je na ní umístěno, v klidovou zónu.

„Současné parkoviště není vzhledem k blízkému parkovacímu domu Parking centrum vedle Státní opery nikterak nezbytné. Navíc se jedná o souvislou monolitní asfaltovou plochu, která zejména v letních měsících pouze ‚přispívá‘ ke zvyšování teploty v centru Prahy,“ připomněl Dolínek negativní vliv parkoviště. Vedle klidové zóny se zelení se v projektu počítá také s umístěním prostoru pro vykládku dálkových autobusů.

Tento projekt mají již několik měsíců k dispozici i pražští radní. Dosud se jím ale aktivně nezabývali a možnost proměny střechy je tak na mrtvém bodě. „Oslovil jsem pražského primátora, pana Hřiba, a vyzval jsem ho, aby město v této věci začalo konat. Je zcela nepřijatelné, aby tento ostudný hlavního nádraží přetrvával i nadále,“ dodal poslanec Dolínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…