Farhan (ANO): Vy říkáte, že my zdržujeme. Vy zdržujete!

27.10.2023 13:09

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 27. října 2023 k informacím vládních politiků v médiích a zákonu, který čeká v sněmovně na zařazení

Farhan (ANO): Vy říkáte, že my zdržujeme. Vy zdržujete!
Foto: archiv K. Farhana
Popisek: Poslanec a člen Výboru pro zdravotnictví Parlamentu ČR, lékař Kamal Farhan

Vážená paní předsedající, dámy a pánové, děkuji za slovo.

Musím vystoupit, protože na české politické scéně se objevují stále noví a noví dezinformátoři. Jeden větší než druhý. Co je pro mě však šílené, je, že to jsou dezinformátoři z TOP 09. Je to místopředseda, pan ministr Válek a předsedkyně Markéta Adamová Pekarová. (Potlesk od poslanců zleva.) Neustále dávají do éteru nepravdivé a lživé informace o lécích.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17086 lidí

Ministr Válek mluví o tom, že máme nárůst o 800 % v penicilinu. Není to pravda. Včera jsem se díval na paní vaším prostřednictvím Adamovou Pekarovou, kdy říkala, že spotřeba léků narostla o 500 %. V tuhle chvíli máme za 100 miliard léky, v České republice se prodávají circa za rok, a ona řekla, že narostly meziročně o 500 %? To je 500 miliard! Jak může pan premiér a jak můžou lidé v téhle vládě řídit zodpovědně tuto zemi, když se tam hází stovkami miliard a každému je to úplně jedno. Jim je to fakt jedno!

A co vám ještě musím říct, vlastně proč tady teď vystupuji. Pan ministr Válek stále svádí, že my blokujeme zákon o léčivech, který je stěžejní, který zajistí léky, že všechno bude, že je všechno zalité sluncem. A já se vás ptám - ten zákon tady leží ve Sněmovně, byl projednán na zdravotním výboru, má stanoviska. Proč není zařazen na dnešní den, když je to pro vás tak důležitý zákon? (Potlesk vlevo.) My chceme pomáhat občanům, my to chceme dávat a vy to tam prostě nezařadíte. Vám je to totiž úplně jedno! To je jenom velká hra. Vy říkáte, že my zdržujeme. Vy zdržujete!

A proto navrhuji, aby ten bod byl zařazen jako první bod dnešního jednání, abychom pomohli v souladu s touto vládou českým občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…