Fiala (ODS): Premiér Sobotka zase nebyl schopen na nic odpovědět

14.10.2015 11:58

Na dnešním jednání sněmovního výboru pro evropské záležitosti měl premiér Sobotka vysvětlit pozice, které bude ČR hájit na zítřejším zasedání Evropské rady.

Fiala (ODS): Premiér Sobotka zase nebyl schopen na nic odpovědět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Summit se bude především zabývat otázkami zvládání migrační krize a reformou evropské azylové politiky. Premiér nebyl schopen konkrétně odpovědět na to, jak se hodlá vláda bránit přijetí stálých uprchlických kvót, jejichž návrh předložila Evropská komise na stůl.

„Opakovaně jsem se premiéra tázal, jaké spojence v otázce odmítnutí kvót vláda má, a jak vláda hodlá postupovat, pokud bude opět přehlasována a trvalý mechanismus přerozdělení uprchlíků bude nucena přijmout. Premiér nebyl schopen na tyto konkrétní otázky odpovědět,“ upozorňuje předseda ODS Petr Fiala.

Na Evropské radě se bude také diskutovat o opatřeních, která povedou ke společné azylové politice. „Chtěl jsem vědět, jak se vláda staví k pokusům omezit právo ČR rozhodovat o tom, kdo a za jakých podmínek smí pobývat na našem území. Premiér odpověděl, že se o této otázce jednat nebude. Premiér buď vědomě neříká pravdu nebo neví, o čem bude na summitu řeč. Jedním z bodů jednání je zavedení evropského azylového kodexu, což je opatření, které poruší naši suverenitu v azylové politice,“ doplňuje Petr Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…