Fiedler: Jak zabít své nechtěné dítě?

24.11.2018 7:35

Na naší politické scéně již delší dobu zuří politický a osobní boj mezi Miroslavem Kalouskem a Andrejem Babišem. Miroslav Kalousek a tzv. demokratický blok by Andreje Babiše rádi dostali z politiky ven.

Fiedler: Jak zabít své nechtěné dítě?
Foto: archiv hnutí
Popisek: Karel Fiedler.

Andrej Babiš je přitom vlastně takové ukázkové nechtěné dítko Nečasovo-Kalouskovy vlády a dlouhodobého politicky velmi neomaleného počínání stran demokratického bloku. Nehodlám se zde hlouběji pouštět do hodnocení politického ringu Kalousek-Babiš, případně do pořadí rohovníků, které by mohlo být klidně i opačné. Ostatně i já mám k osobě současného premiéra konzistentně a dlouhodobě větší než nemalé výhrady. Současní halasní odpůrci Andreje Babiše mají pravdu v tom, že se premiérem, a dost možná ani politikem neměl stát. Já však současně dodávám, že ti jeho největší a nyní halasní političtí odpůrci si neměli Andreje Babiše vůbec porodit. Nemuseli by teď řešit, jak teď toto nechtěné dítko pomyslně „zabít“, tedy dostat ho z politiky zase ven, a usilovat o to.

Největší zásluhu na jeho politickém zrození mají totiž historicky právě strany demokratického bloku, přičemž politické juniory, tedy Piráty, z toho nemusíme vyjímat. Já je chápu. Děsí je, jaký to je otesánek. Mě také. Ale mě děsila i ta jejich nenasytnost, která za jeho zrozením stála. Ono je nakonec z dlouhodobého hlediska lepší být střízlivý a střídmý a nechtěná politická dítka nemít.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…