Fiedler (Úsvit): Kauza letadel L159

15.07.2014 19:58

V průběhu včerejšího dne naše média opakovaně informovala o tom, že Ministerstvo obrany podepsalo dohodu s Aerem Vodochody o zprostředkování prodeje nadbytečných armádních letadel L159. Připomínám, že za 36 nadbytečných dosud nepoužívaných letadel daňoví poplatníci zaplatili částku 25,5 mld. Kč!

Fiedler (Úsvit): Kauza letadel L159
Foto: Archiv časopisu Green
Popisek: Karel Fiedler.

Částka, která byla prezentována je, že získáme za 14 letadel v první fázi prodeje je 250 milionů Kč. Podotýkám, že to je přesně stejná částka, kterou nás stálo udržování těchto nepotřebných letadel v letech 2006 až 2012. Dále zatím není zřejmé, kdo bude financovat zprovoznění těchto letadel. Jednoduchým výpočtem tedy vyplývá, že Česká republika přišla díky něčímu rozhodnutí o zhruba 25 miliard korun. Jak dobře víte, tak vláda premiéra Sobotky zavrhla náš návrh hnutí Úsvit o hmotné a trestní odpovědnosti politiků, který tuto povinnost ministrům a ministerským úředníkům ukládal. Proto vyzývám vládu a odpovědné rezorty, aby občanům ČR jasně sdělili, kdo nese odpovědnost za to, že Česká republika prodělala 25 miliard ? A metodu kolektivní neodpovědnosti jasně odmítáme.

Ing. Karel Fiedler, poslanec hnutí Úsvit, člen rozpočtového výboru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…