Fleischer (SPR-RSČ): Představy českých ekonomů o důchodech jsou za hranicí psychiatrické choroby

05.01.2019 21:29

Stát neřídí odborníci, ale ekonomové. Politika se naklání k asociální a bezcitné kalkulující společnosti, kde člověk je jen položka. Smrt hlady na ulici už je považována za nutnou, ne pouze akceptovatelnou.

Fleischer (SPR-RSČ): Představy českých ekonomů o důchodech jsou za hranicí psychiatrické choroby
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Problémem je, že ekonomové, kteří dostávají stále větší slovo nejen v médiích, ale i v politice, jsou rok od roku a generaci od generace tupější a primitivnější.

Důkazem je článek Hospodářských novin Esej Davida Busty: Kdo nemá děti, nedostane důchod. Dokud nepřestane stát odbývat rodiny s dětmi, moc lepších řešení penzí není.

Ptám se – kam se poděla svoboda? Podle posledních zpráv netrpíme právě nějakou populační krizí a naopak třeba porodnice v Brně praskají ve švech a stát, kraj i město řeší rekordní porodnost renovací a dostavbou dalších kapacit porodnic. Ulice a kampusy jsou plné desítek tisíc studentů, stejnětak není dostatek mateřských škol. Jen pouhý pohled do večerních ulic Prahy, nebo Brna prozradí, že mladých je víc, než kdy jindy. Jen stát saje stále víc a administrativa bobtná a tak daně nestačí vymáhat ani Babišovým stylem násilných úderných jednotek Kobry a podobných útvarů.

Článek tedy odsuzuje k smrti na ulici a hladem svobodného jedince a to bez ohledu na důvody proč je bezdětný a žije sám. Mnozí tak činí díky faktu, že nežijeme v běžném demokratickém právním státě, ale ve sprostém vyděračském Exekustánu, kde pro dluh pár stovek, zabaví člověku desetitisíce, mnohdy i bydlení a všechny příjmy. Ale exekuční průmyslníci křičí, že potřebují víc a víc vydělávat a tak se majitel všech bank, půjčkových lichvářských společností a vymahaček – PPF Group, snaží ze všech sil a zásobuje nás reklamami na banky, které můžete mít rádi.

Máme prý vysoké důchody jako ve Švédsku. Naši důchodci si prý létají na Hawaii. Osobně jsem potkal spíše korunu obracející zoufalce, kteří pracovali celý život a nyní rozhodují, jestli zaplatí nájem, nebo si koupí pár koleček salámu. Čeští důchodci zdaleka nemají 3x denně jídlo.

David Busta píše ve svém šokujícím článkuv podstatě o úsporách, nikoliv však na státním aparátu, jak to píše dnešní Washington Post, ale na důchodcích, protože důchodce český stát už nepotřebuje a tak mohou zemřít hlady na ulici. To je česká představa dnešní generace ekonomů, jejichž výroky by měl zkoumat spíše psychiatr, než politik.

Otázkou však zůstává, pokud všichni budou na mateřské dovolené, nebude nikdo pracovat a všichni budou mít úlevy, zisky státu budou jen na svobodných, kteří ale nedostanou ve finále nic. Dále na logickém závěru mnoha set tisíc až milionů lidí v ČR, zda práce se vůbec vyplatí, jestliže zabere 12 hodin denně a nelze jí pokrýt běžné a nutné životní náklady ani vytvářet rezervy do budoucna. Čili staré české „od výplaty k výplatě“.

Podle pana psychoekonoma tedy státu nepomůže vyhození na dlažbu desetitisíců zbytečných úředníků a zrušení Senátu ČR a podpory pomáhačů africkým dětem. Podle pana psychoekonoma pomůže smrt samostatně žijících osob, ať je důvod jejich osamoceného života jakýkoliv. Prostě každý občan ČR je povinen si někde sbalit partnera a udělat si dítě. Jinak jej stát už dál nechce podporovat, protože musí platit sociálku těm, kteří nikdy nepracovali a cizincům, ale také armádě úředníků.

Dva miliony lidí v ČR má zaražený rozlet díky mnohačetným lichvářským exekucím, nemohou užívat bankovní účty a doživotně splácí bagatelní dluhy s poplatky a palmáre i úroky, které v českém exekučním řízení činí 2000 % dluhu i více, což není možné nikde jinde, než v ČR. Exekuce nevrací peníze věřitelům. Exekuce vydělávají necelým dvěma stovkám vyvoleným soukromým exekutorům a jejich desetitisícům poskokům. Exekuce v ČR může probíhat všemi způsoby naráz, a tak vydělávat nemá smysl, protože přijdete o všechno a nikdo to nehlídá. Nezabavitelné minimum je stále stejné od ledna 2012, tedy 7 roků a za tu dobu se vše zdražilo o 30 až 50%, hlavně nájmy, energie, potraviny.

Že je v ČR vše dražší, ví každý, kdo navštívil USA, nebo západní EU. Přinejmenším stejné ceny, ale povětšinou nižší jsou na Západě, kde ale příjmy jsou 4x až 5x vyšší, než v ČR. Ovšem nikde na světě neexistuje takový lichvářský systém exekucí, jako v ČR. Proto bych se neklonil ve vraždění, či vyhladovění samostatně žijících důchodců, ale spíše bych zrušil český ojedinělý dluhový průmysl, soukromé vymahačky, které si přiráží pěti i desetinásobky dluhu, soukromé exekutory a vůbec bych oddělil justici od byznysu.

Pokud bude v ČR pokračovat trend likvidace osob v důchodovém věku a poroste dál počet úředníků a dál bude trvat český exekuční průmysl, pak život v ČR bude za pár pouhých let roven životu v Protektorátu za dob Adolfa Hitlera. Protože už dnes se v novinách beztrestně píše, že lidem, které nemají děti, nebude stát platit důchod = smrt. Už tento výrok by měl být předmětem nejen šetření Policie ČR, ale i týmem kvalitních psychiatrů a osoby, které jsou schopny napsat něco podobného, by nejen neměly psát veřejně, ale neměly by se ani pohybovat volně na veřejnosti. Jsou totiž extrémně nebezpečné svým fašistickým uvažováním a absencí lidskosti a empatií k člověku, jako takovému a to nesmíme nikdy za žádnou cenu do budoucna připustit. Pokud chceme být kultivovanou, demokratickou a právní civilizací. Tou ale nebudeme nikdy, pokud stát bude řízen idioty, kteří budou přerozdělovat peníze jedněch druhým a ty výdělečně činné pak budou k stáru bídou popravovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.