Gazdík (STAN): Musíme napřít pozornost také ke zdravotnickým a ošetřovatelským oborům

09.02.2018 15:30

Radní zareagovali na nedostatek zdravotnického personálu. Od září do škol nastoupí o 60 zdravotnických asistentů více.

Gazdík (STAN): Musíme napřít pozornost také ke zdravotnickým a ošetřovatelským oborům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Poptávce žáků po středoškolském vzdělání ve zdravotnických oborech jdou vstříc radní Zlínského kraje, kteří schválili navýšení počtu prvních tříd denní formy studia oboru Zdravotnický asistent pro školní rok 2018-2019. Konkrétně bude o jednu třídu (s kapacitou 30 žáků) více otevírat tyto dvě školy: „Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická ve Zlíně“ a stejně tak i „Masarykovo gymnázium, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín“. Celkem tak Zlínský kraj přijme o 60 žáků oboru Zdravotnický asistent více, než tomu bylo dosud. Informoval o tom radní Zlínského kraje Petr Gazdík, zodpovědný za školství.

„Tak, jak se Zlínský kraj snažil v minulých letech zaujmout děti a mládež pro studium technických oborů, což rozhodně přineslo efekt, nyní si uvědomujeme nutnost napřít pozornost také k oborům zdravotnickým a ošetřovatelským. Souvisí to s celospolečenskou poptávkou po těchto profesích,“ uvedl radní Petr Gazdík pro únorové vydání krajského magazínu Okno do kraje, které se věnuje tématu přijímacích řízení na střední školy.

Ve Zlínském kraji jsou celkem 4 střední zdravotnické školy, a to ve Zlíně (zde se budou v září otevírat 3 třídy oboru Zdravotnický asistent), ve Vsetíně (2 třídy) a v Kroměříži a v Uherském Hradišti (i zde po 2 třídách).

V nabídce pro žáky, kteří letos vycházejí ze základních škol, je ve Zlínském kraji připraveno celkem 67 středních škol, které nabízejí 121 oborů. Většinu z těchto škol (47) zřizuje kraj. Do 1. března se podávají přihlášky ke studiu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…