Gros (ODS): Praha 8 má s virtuální galerií velké plány

20.04.2020 21:32

České galerie musely zavřít kvůli pandemii koronaviru, přesto se snaží zůstat přístupné alespoň digitálně.

Gros (ODS): Praha 8 má s virtuální galerií velké plány
Foto: ODS
Popisek: ODS

A protože i Praha 8 nabízí momentálně dvě výstavy – v Libeňském zámku a v tzv. Bílém domě – kterých si veřejnost v tuto chvíli moc neužije, přichází s verzí Virtuální galerie 8 (VG8) ZDE.

„Do této virtuální galerie jsme v tuto chvíli „instalovali“ výstavu Rosti Osičky Rub a líc, která je právě na chodbách Libeňského zámku. Nově si jí tak ale lze prohlédnout i z pohodlí domova,“ vysvětluje starosta Prahy 8 Ondřej Gros. Výstava zahrnuje obrazy, básně, zajímavé předměty i fotografie, je doplněna audio-video záznamem i audio komentářem u každého exponátu.

Tato virtuální galerie bude brzy rozšířena Usedlosti Prahy 8, která je momentálně instalována v budově radnice v tzv. „Bílém domě“, ale také přijdou na řadu neobvyklé expozice, např. nikdy nezrealizovaná výstava Evy Pilarové, poslední dny druhé světové války v Praze 8 podle dobových policejních spisů a další. „Věříme, že si nová virtuální galerie najde významné místo na kulturní mapě Prahy 8, protože velkou část výstav zde uvedených nikdy nespatříte v jiné „kamenné“ galerii, pouze ve VG8,“ říká starosta Gros a dodává: „V tuto chvíli přejeme inspirativní zážitek u výstavy Rub a líc a těšíme se na další setkání. Byť virtuální, ale tím snad nikoliv méně hodnotné.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.