Hanák (ČSSD): Jihomoravský kraj dokončí opravu silnice v boskovickém Pilském údolí a opraví most v Bratčicích

27.04.2020 19:06

Opravou přibližně půlkilometrového úseku silnice v Boskovicích by měly vyvrcholit několikaleté práce na vozovce v Pilském údolí. Na nový most přes potok Lejtna se pak mohou těšit v Bratčicích.

Hanák (ČSSD): Jihomoravský kraj dokončí opravu silnice v boskovickém Pilském údolí a opraví most v Bratčicích
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Projekty za přibližně 20 milionů korun na svém dnešním (27. dubna) zasedání schválili radní Jihomoravského kraje. Správa a údržba silnic teď začne vybírat firmy, které se prací zhostí. Hotovo by v obou případech mohlo být již letos v listopadu.

„Jsem rád, že se nám 3. stavbou podaří dotáhnout práce na silnici v Pilském údolí. Zrekonstruujeme bezmála půl kilometru dlouhý úsek komunikace III/37424 v intravilánu Boskovic. Součástí stavby bude také vybudování autobusového zálivu, rekonstrukce kanalizace a vodovodu i výstavba chodníku,“ popsal plánovaný projekt náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že na akci se bude kromě kraje podílet i město a Svazek vodovodů a kanalizací. „Na stavbu za více než 11 milionů korun kraj uvolní přibližně 6,5 milionu. O zbytek se podělí město a svazek,“ doplnil Hanák, podle kterého by se dělníci mohli k rekonstrukci dostat letos v červenci a finišovat by měli v listopadu.

Akce v Bratčicích spadá pod snahu Jihomoravského kraje zrekonstruovat co nejdříve všechny mosty v havarijním stavu v regionu. „Most přes potok Lejtna v Bratčicích již opravu potřebuje. Akce vyjde podle našich odhadů na více než 8 milionů korun a přispěje ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ vysvětlil Hanák s tím, že i zde by měly práce odstartovat v červenci a skončit v listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…