Hanousek (SZ): Čas volit Piráty a Zelené + Změnu pro Královéhradecký kraj

06.10.2016 10:11

Pár tipů, proč v krajských volbách Královéhradeckém kraji jít volit koalici Pirátů a Strany zelených + Změny pro Královéhradecký kraj.

Hanousek (SZ): Čas volit Piráty a Zelené + Změnu pro Královéhradecký kraj
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

1) Piráti a Zelení mají nejtransparentnější kampaň v Královéhradeckém kraji

V monitoringu volebních kampaní prováděném Transparency International jsme v Královéhradeckém kraji byli vyhodnoceni jako nejlepší v transparentnosti financování kampaně. Otevřenost jen nekážeme, ale sami se tak především chováme. Podrobnější hodnocení zde.

2) Podporujeme zákony prosazované Rekonstrukcí státu

Rekonstrukce státu oslovila všechny kandidáty na hejtmany a hejtmanky s otázkami, aby vyjádřili svůj postoj ke dvěma zákonům - zákonu o registru smluv (zda má kraj a jeho podniky řádně zveřejňovat smlouvy, zda jsou potřebné výjimky z povinného zveřejňování - a k rozšíření kontrolních pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu (zda má dopadat i na kraje a jejich podniky či ne). Lídr naší kandidátky Martin Hanousek podporuje rozšíření působnosti NKÚ i to, aby zákon o zveřejňování smluv dopadal i na Kraje a krajské podniky.

3) Máme nejpodrobnější a nejkvalitnější volební program

Řada kandidujících stran nemá žádný krajský volební program, nebo pouze pár propagačních hesel. Piráti a Zelení volebnímu programu a plánu pro Královéhradecký kraj věnovali velkou pozornost. Volební program najdete zde.

4) U studentů bychom to vyhráli – i vy přijďte volit o generaci lepší politiku

Organizace Člověk v tísni v rámci vzdělávacího programu Jeden svět na školách uspořádala krajské volby ve školách. V Královéhradecké kraji by u studentů zvítězila naše koalice. Výsledky studentských voleb zde.

Více o koalici Piráti a Strana zelených + Změna pro Královéhradecký kraj najdete na volebních stránkách www.piratiazeleni.cz a na Facebooku https://www.facebook.com/piratiazeleni/

Převzato z profilu.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…