Hašek: Ať nám není šoufl za pár týdnů nebo měsíců

02.10.2022 19:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k volbám do Senátu

Hašek: Ať nám není šoufl za pár týdnů nebo měsíců
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Sleduji doma u rekonvalescence výsledky senátních voleb v celé ČR. Určitě platí sláva vítězům, čest poraženým všude tam, kde se hrálo fér a podle pravidel. Závěry voleb jsou jednoznačné :

1) Opozice, v této chvíli primárně ANO, nedokázalo přetavit výsledky 1. kol na úspěch v 2. kole (samozřejmě čest výjimkám a většina těch soubojů v 2. kole obecně byla velmi těsná). Andrej Babiš se soustředil z řady důvodů na souboj Jany Nagyové s Milošem Vystrčilem na Vysočině a tahle sázka nevyšla. Osobně myslím, že to byl jeho test pro prezidentské volby a že s ohledem na výsledek nakonec kandidovat nebude.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

2) Zajímavý fenomén - dámy nezávislé advokátky a kandidátky na Plzeňsku a Kroměřížsku, Daniela Kovářová a Jana Zwyrtek Hamplová, obě uspěly nad současnými vládními i opozičními kolosy a k tomu jim oběma blahopřeji, jakkoliv nesdílím některé jejich názory.

3) Slavit 2. kolo může především nynější vládní koalice, která uspěla v 2. kole s nejvíce kandidáty, byť to někde bylo velmi těsné. Znamená to, že lidé, nespokojení s vládní politikou, nepřišli k volbám, zůstali doma, a umožnili tak, aby Petr Fiala dnes večer řekl, že vláda a její politika má podporu občanů České republiky. Těch 20-30 cesty minut do volební místnosti si tak možná mnozí začnou vyčítat, až dorazí nové předpisy záloh na energie, vyúčtování a nedej bože v další fázi exekutor.

4) Byť nakonec s Tomášem Töpferem (či vrchním strážmistrem Arazimem - těžko říct, s kterým vlastně) těsně prohrál nestraník za ANO Bořek Semrád v obvodu 55 na Brněnsku a Brně-městě, má můj respekt a obdiv, co dokázal proti mediálně celostátně známé tváři, podporované veřejnoprávní ČT, privátními médii a současnou vládní koalicí. Ukázalo se, že lidem na Brněnsku stačí Pražák, kterého znají z televize a který k svému volebnímu obvodu sám řekl, že jej zná, protože zde před patnácti či kolika lety natáčel Četnické humoresky. Inu, proti gustu žádný dišputát.

Všem, kteří teď budou oslavovat vítězství či zapíjet žal, přeji, ať to nepřepísknou a zítra jim není šoufl, a nám všem ostatním klidný zbytek víkendu a ať nám není šoufl za pár týdnů nebo měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…