Hejtman Bubeníček: Patnáctý ročník akce Sokrates je sám o sobě důkazem její smysluplnosti

06.11.2016 18:02

Na třicet vystavovatelů se v neděli sešlo v mostecké Sportovní hale při příležitosti 15. ročníku Regionálního veletrhu středního vzdělávání SORATES 1. Dvoudenní prezentaci nejen škol zahájil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který nad akcí převzal osobní záštitu. Přítomné pozdravili také primátor města Most Jan Paparega, Rudolf Jung, předseda pořádající Okresní hospodářské komory Most i místostarostka Litvínova Erika Sedláčková.

Hejtman Bubeníček: Patnáctý ročník akce Sokrates je sám o sobě důkazem její smysluplnosti
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

„Patnáctý ročník této akce je sám o sobě důkazem její smysluplnosti,“ řekl na úvod Oldřich Bubeníček s tím, že kraj potřebuje vzdělané lidi, kteří nebudou končit na úřadech práce.

Letošního ročníku Regionálního veletrhu středního vzdělávání se účastní 27 středních a odborných škol z celých Čech, od Českých Budějovic až po Trutnov, nechybí mezi nimi ani školy, které jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje. Osobně se s nimi v neděli pozdravila také vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje Dagmar Waicová, která se účastní také pondělní odborné diskuze pořádané u příležitosti veletrhu. Mezi vystavovateli nechybí ani zástupci firem a institucí, zahraničí reprezentuje německá hospodářská komora IHK Chemnitz.

Na veletrhu SOKRATES 1, který bude 22. listopadu následovat Prezentace vysokých a vyšších odborných škol SOKRATES 2, probíhá představení jak samotného vzdělávání, tak ukázky odborného výcviku žáků a studentů, učebních pomůcek, učebnic a vzdělávacích programů pro vybrané stupně výuky. Cílem akce je podpořit zájem veřejnosti o vzdělávání žáků i dospělých, a tím přispět k lepší informovanosti veřejnosti o možnostech vzdělávání nejen v regionu. Zájemci mají možnost zavítat do Sportovní haly v Mostě ještě v pondělí od 9 do 14 hodin.       

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…