Hejtman Červíček: Stavební práce na novém pavilonu jičínské nemocnice můžou začít

07.08.2021 14:49

Královéhradecký kraj zahájí další důležitou investici ve zdravotnictví. Za 318 milionů korun bez DPH postaví nový pavilon Oblastní nemocnice Jičín. Smlouvu na stavební práce dnes podepsal hejtman. Práce začnou letos na přelomu léta a podzimu a skončit by mohly na jaře 2023.

Hejtman Červíček: Stavební práce na novém pavilonu jičínské nemocnice můžou začít
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Vážím si rozhodnutí společnosti Geosan Group, která i přes zvýšení cen stavebních materiálů dodržela původní nabídku a cenu za stavbu pavilonu nenavýšila. Modernizace krajských nemocnic je jednou z hlavních priorit Královéhradeckého kraje. Vedle investic do nemocnic v Rychnově nad Kněžnou, Trutnově, Náchodě a Dvoře Králové nad Labem je další důležitou akcí výstavba nového pavilonu jičínské nemocnice, který zajistí moderní prostory pro laboratoře, transfúzní či onkologické oddělení,“ informoval hejtman Martin Červíček, který dnes smlouvu o dílo podepsal a předal akci investičnímu náměstkovi Pavlu Bulíčkovi.

V podzemním podlaží nového objektu vzniknou kromě laboratoří a magnetické rezonance také skladové prostory, strojovny a šatny pro personál. V prvním nadzemním podlaží se bude nacházet transfúzní stanice, hematologie, odběrový úsek a interní ambulance a poradny. Ve druhém patře pavilonu projekt počítá s centrem klinických laboratoří a ve třetím s hemodialýzou. Ve čtvrtém patře bude mít zázemí stacionář onkologie, v pátém budou prostory pro provozní technologie budovy.

„Stavební práce na novém pavilonu jičínské nemocnice chceme zahájit na přelomu srpna a září s termínem dokončení v dubnu roku 2023. Máme připravenou projektovou dokumentaci, vydané stavební povolení a nyní i podepsanou smlouvu se společností Geosan Group, která výběrové řízení vyhrála s nabídkou ve výši 318 milionů korun,“ uvedl první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za oblast investic.

V rámci stavby dojde nejprve k demolici stávajícího pavilonu A, na jehož místě vznikne nová moderní budova. Součástí projektu bude také vybudování jednopodlažního spojovacího koridoru, který naváže na stávající krček mezi pavilony D a E.

Přestavba pavilonu A není jedinou krajskou investiční akcí v jičínské nemocnici za poslední dobu. V roce 2019 zde kraj zahájil modernizaci vjezdu do nemocničního areálu. Kromě rozšíření vjezdu zde vznikla nová vrátnice a také lékárna, která tento týden začala sloužit veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…