Hejtman Grolich: Další hmotná pomoc směřuje do partnerské Lvovské oblasti

25.06.2022 14:03 | Tisková zpráva

Zdravotnický materiál, potraviny nebo i stroje Správy a údržby silnic – Jihomoravský kraj pokračuje v pomoci napadené Ukrajině a posílá jí hmotnou pomoc. Rozhodli o tom zastupitelé na svém jednání.

Hejtman Grolich: Další hmotná pomoc směřuje do partnerské Lvovské oblasti
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

„Jde o hmotnou pomoc za téměř 4 miliony korun, která směřuje do naší partnerské Lvovské oblasti. Opotřebávací válka ze strany ruského agresora stále trvá a našim přátelům se nedostává nejen zdravotnického materiálu, ale i potravin,“ vysvětluje hejtman Jan Grolich.

Do Lvovské oblasti poputuje především zdravotnický materiál v celkové hodnotě 2,9 milionu korun. „Půjde jak o zdravotnické pomůcky – schodolezy nebo podložky pro přesun pacientů –, tak třeba zcela nezbytné zdravotnické rukavice, tlakové obvazy, chirurgické nůžky a další nástroje,“ popisuje zdravotnickou zásilku pomoci radní Jiří Kasala.

Kraj na Ukrajinu dopraví také více než 16 tisíc kusů balení trvanlivých potravin. „Lvovská strana vítá jakékoli trvanlivé potraviny s alespoň půlroční trvanlivostí. Podle těchto požadavků jsme tak nakoupili masové konzervy, těstoviny, mouku nebo sterilovanou zeleninu – všechno v celkové v celkové hodnotě 733 tisíc korun,“ přidává podrobnosti hejtman Grolich.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25849 lidí

Správa a údržba silnic navíc vytipovala ze svého svěřeného a nepotřebného majetku také pětici zařízení v celkové hodnotě 273 tisíc korun, které mohou posloužit obyvatelům partnerské oblasti v obraně proti invazi Ruska. Jde o čtyři automobily a jeden pracovní stroj.

„Jihomoravský kraj pravidelně pomáhá svému partnerskému regionu na Ukrajině. Lvovská oblast projevila o tyto stroje velký zájem. Jsme rádi, že můžeme takto i nadále pomáhat. Avšak věříme, že válka co nejdříve skončí a nákladní automobily se budou moci používat pro běžnou potřebu,” dodává náměstek Lukáš Dubec. Stroje by mohly sloužit například také při odklízení nejrůznějších překážek ze silnic, které přináší válečný stav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…