Hejtman Havel: V Karlových Varech vznikne pobočka tělovýchovné fakulty Karlovy Univerzity, zaměřená na fyzioterapii

04.09.2015 11:38

O další možnosti vysokoškolského studia v našem regionu jednalo v těchto dnech vedení Karlovarského kraje a města Karlovy Vary s ministerstvem školství. Mělo by jít o pobočku Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor fyzioterapie.

Hejtman Havel: V Karlových Varech vznikne pobočka tělovýchovné fakulty Karlovy Univerzity, zaměřená na fyzioterapii
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel

Financování a provoz pobočky řešil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel, karlovarský primátor Petr Kulhánek a poslankyně Parlamentu ČR Markéta Wernerová s ministryní školství Kateřinou Valachovou. „Jsme regionem lázeňství a zakládáme si na vysoké úrovni lázeňské léčebné péče. K tomu je samozřejmě zapotřebí dostatek kvalifikovaných odborníků včetně fyzioterapeutů. Proto jsem velmi rád, že paní ministryně přistoupila k záměru zřízení pobočky vstřícně. Ministerstvo by vyčlenilo finance spojené s nutnými investicemi pro budoucí zázemí pobočky v budově na nábřeží Jana Palacha, navýšilo by peníze na platy univerzitních pedagogů a podpořilo by toto vysokoškolské pracoviště především v době nastartování jeho činnosti. K otevření pobočky by mohlo dojít v příštím akademickém roce 2016 – 2017,“ uvedl hejtman Martin Havel. K  záměru se jednoznačně pozitivně postavilo i vedení Univerzity Karlovy.

Podle poslankyně Markéty Wernerové přichází v úvahu několik možností financování provozu pobočky. „Jednali jsme o tom, že by ministerstvo školství mohlo podpořit vznik a činnost pobočky přímou dotací. Možné je ale také získání evropských peněz v rámci projektu na podporu zavádění prvků duálního vzdělávání do systému odborné přípravy,“ vysvětlila s tím, že zároveň oceňuje aktivitu, s jakou ministerstvo v krátkém čase dokázalo připravit veškeré podmínky nutné pro vznik pobočky v našem regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…