Hejtman Netolický: Nemocnice v Moravské Třebové se bude stavět v létě

01.06.2020 4:33

Hejtman Martin Netolický v rámci cesty po Moravskotřebovsku a Jevíčsku navštívil obec Chornice. V místním kulturním domě se společně se starostou obce Jiřím Smékalem setkal s občany, kteří se zajímali především o aktuální dění v Pardubickém kraji, stavbu nové nemocnice následné péče v Moravské Třebové či oblast dopravy.

Hejtman Netolický: Nemocnice v Moravské Třebové se bude stavět v létě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

„I vzhledem k aktuálnímu dění mají lidé obavu, zda budeme pokračovat v investicích včetně zdravotnictví. Bohužel se čas od času objeví ve veřejném prostoru informace, že tato stavba nebude. Chci proto všechny občany na Moravskotřebovsku uklidnit, že v tuto chvíli probíhá výběrové řízení na stavitele nemocnice. Ani stávající situace a výpadky v příjmech tuto důležitou stavbu nemocnice následné péče včetně nové výjezdové stanice krajských záchranářů v Moravské Třebové neohrozí,“ řekl hejtman Netolický s tím, že stavba by měla začít v letních měsících letošního roku.

Starostu, ale i místní obyvatele zajímaly také krajské investice do silnic v nejbližším okolí. „Nyní pracujeme na modernizaci silnice z Městečka Trnávka směrem na Moravskou Třebovou. Průběžně také máme v plánu opravu celé trasy z Jevíčka až do Svitav. Co je důležité pro místní, tak je plánovaná kompletní modernizace silnice z Chornic na hranici s Olomouckým krajem, kde jsou v tuto chvíli předpokládané náklady projektu 212 milionů korun. Jedná se o jeden z projektů, které chceme uplatňovat v rámci Integrovaného regionálního operačního programu s pravděpodobným zahájením stavby v průběhu příštího roku,“ řekl hejtman Netolický, který odpovídal také na dotazy, spojené s železniční dopravou či výstavbou dálnice D35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.