Hejtman Novotný: Další projekty dostanou dotaci z ROP Severozápad

02.01.2015 22:16

Těsně před Vánocemi schválil Výbor Regionální rady na svém zasedání dotace pro celkem čtyřiadvacet nových projektů z Karlovarského a Ústeckého kraje i plán výzev na rok 2015.

Hejtman Novotný: Další projekty dostanou dotaci z ROP Severozápad
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Například v oblasti podpory revitalizace a regenerace středních a malých měst přijal Úřad Regionální rady celkem 31 projektových žádostí, z nichž 20 prošlo úspěšně hodnocením a bylo schváleno Výborem Regionální rady. Jedná se o projekty v celkové výši téměř 370 milionů korun podílu dotace z EU. V hodnocení uspěla mimo jiné města Aš, Cheb, Lovosice, Litoměřice, Ostrov nebo Sokolov. Mezi úspěšné projekty v našem kraji patří revitalizace vnitrobloků v Ostrově (38,1 milionu korun) a v Aši (36,7 milionu).

Výbor na svém zasedání také schválil plán výzev na rok 2015. Výzvy číslo 65 - 67 budou vyhlášeny 28. ledna 2015. Týkat se budou oblastí podpor IPRM Karlovy Vary a Ústí nad Labem a investic pro zlepšení fyzické infrastruktury. Objem finančních prostředků plánovaných do všech tří výzev je přes 300 milionů korun. Výzvy číslo 68 a 69 budou vyhlášeny 28. ledna 2015, týkat se budou infrastruktury v oblasti lidských zdrojů a podpory revitalizace a regenerace. Objem finančních prostředků plánovaných do těchto dvou výzev bude znám v lednu 2015.

Členové výboru vzali na vědomí informaci o průběhu realizace ROP Severozápad. K 8. prosinci 2014 bylo celkem podáno 1 332 projektů s celkovým finančním objemem téměř 45 miliard korun, z toho bylo schváleno 484 projektů v objemu 22,3 miliardy. Zasmluvněno bylo 423 projektů s celkovým aktuálním finančním objemem 18,6 miliardy korun, ukončeno 305 projektů v objemu 14,6 miliardy, proplaceno 15,1 miliardy korun a certifikováno 12,6 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.