Hejtman Štěpán: Podpora vlastníků lesů na likvidaci kůrovcové kalamity pokračuje i letos

06.02.2020 22:08

Vlastníci lesních pozemků na území Královéhradeckého kraje se mohou na krajský úřad obrátit o pomoc při likvidaci kůrovcové kalamity i v letošním roce.

Hejtman Štěpán: Podpora vlastníků lesů na likvidaci kůrovcové kalamity pokračuje i letos
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Krajští radní schválili podmínky dotačního programu na asanaci napadeného dříví. Mezi vlastníky lesů hodlá kraj rozdělit 10 milionů korun.

„Kvůli rozsáhlým škodám způsobených kůrovcovou kalamitou poskytujeme majitelům lesních pozemků dotaci na těžbu napadeného dřeva a výstavbu oplocenek od loňského roku. V roce 2019 jsme žadatelům vyplatili přes 6 milionů korun. Předpokládáme, že vyplacená částka bude letos ještě vyšší. Letošní novinkou je, že souběžně s programem na asanaci kůrovcového dřeva pro majitele lesních pozemků zapojíme do dalšího dotačního programu jednotky sboru dobrovolných hasičů a jednotky požární ochrany jednotlivých obcí, které pomohou s likvidací napadeného dřeva a zároveň se zapojí do výsadby nových stromků,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Program je určený pro vlastníky lesních pozemků s výměrou do 50 hektarů. Dotace jim pokryje část výdajů vynaložených na těžbu a přiblížení napadeného kůrovcového dřeva k asanaci a na výstavbu oplocenek pro ochranu dřevin vysazených při obnově poničeného lesního porostu.

O dotaci lze požádat prostřednictvím dotačního portálu Královéhradeckého kraje do 30. října 2020. Do 6. listopadu pak žadatelé musí elektronické žádosti doručit písemně na krajský úřad. Od podání žádosti běží lhůta 90 dnů pro vyplacení finančních prostředků.

Kompletní informace o programu najdete na dotačním portálu Královéhradeckého kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.