Hejtman Vondrák: Už nechceme žádnou výrobu pneumatik bez přidané hodnoty

31.05.2023 19:02

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 31. května k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách).

Hejtman Vondrák: Už nechceme žádnou výrobu pneumatik bez přidané hodnoty
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Ivo Vondrák

Dobré dopoledne, dámy a pánové. Dovolte mi, abych na to krátce zareagoval. Čili to, co teď zaznělo z tohoto místa. Transformace krajů jako je Karlovarský, Ústecký a Moravskoslezský je postavena na tom, že právě nahradíme tu starou výrobu novými firmami, právě s přidanou hodnotou. Čili já si myslím, že si musíme říct na rovinu, že nevím, jak v Karlovarském, Ústeckém, my v Moravskoslezském kraji už nechceme žádnou výrobu pneumatik nebo něco, co bych nazval skutečně tou jednoduchou výrobou bez jakékoliv přidané hodnoty.

Takže snažme se o to, aby přicházeli právě investoři, kteří takovéto věci budou potřebovat, ale prosím, to není jenom o investičních pobídkách, to je také o tom, že ten investor než u nás získá stavební povolení, tak mu to trvá dva až tři roky, takový je výsledek. Takže prosím, zkusme si říct, že jedna věc jsou investiční pobídky, ale si řekněme, že ty investiční pobídky už dneska nejsou o tom, kolik ty firmy dostanou peněz, samozřejmě v konečném důsledku ano, ale jsou o tom, zdali jsou tam lidé které potřebují - a já tvrdím, že v Moravskoslezském kraji jsou, protože máme jedno z nejlepších vzdělávání v České republice, to za prvé.

A za druhé si myslím, a to znova zopakuji, že musíme vytvořit takový rámec pro podnikání, aby jim to stálo za to přijít a neutíkali do sousedního Polska, kde stavební povolení trvá devět měsíců. Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…