Hejtman Zimola: Propagace, podpora a rozvoj jihočeského fotbalu

12.03.2014 8:15

V záplavě zpráv a událostí posledních týdnů a dnů mě o něco více oslovilo téma, které je mi blízké. Týká se učitelů, kterým jsem také byl. Podotýkám, že rád.

Hejtman Zimola: Propagace, podpora a rozvoj jihočeského fotbalu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Podpora mládežnického fotbalu na jihu Čech. To je hlavním cílem projektu - Nadační fond na podporu fotbalové mládeže Jihočeského kraje. Uvedli to v úterý 11. března 2014 při představení tohoto projektu hejtman Jiří Zimola a předseda Krajského fotbalového svazu Jihočeského kraje Jan Jílek, kteří zároveň u jeho zrodu stáli.

„Smyslem celého projektu je sdružovat a efektivně využívat finanční prostředky na propagaci, podporu a rozvoj jihočeského fotbalu, zejména v oblasti mládeže a to na všech jeho úrovních. Tedy nejen hráčů, ale trenérů, rozhodčích i funkcionářů,“ upřesnil Zimola.

Prostředky, které se ve fondu sejdou, se budou podle Jílka rozdělovat systematicky, koncepčně a účelově dle předem připraveného transparentního klíče. Bude z nich možné financovat či spolufinancovat aktivity v oblasti fotbalové mládeže „První částku poslala fondu společnost ČEZ a to ve výši milion korun. Za což jí velice děkujeme,“ dodal Jílek s tím, že peníze budou rozděleny do 30. června letošního roku.

Jílka by zároveň potěšilo, kdyby tento projekt oslovil i další partnery a firmy v rámci regionu, které by do něj mohli přispět.

Součástí uvedené akce bylo i předání 26 licencí trenérům, kteří se o fotbalový potěr v kraji starají. Kromě toho si odnesli i drobné dárky. „Chceme tím především ocenit všechny, kteří se věnují fotbalové mládeži na všech úrovních, tedy nejen ve městech, ale i na vesnicích. A zároveň tím pomáhají vést děti ke sportu i ke smysluplnému využití jejich volného času. A za to jim patří náš upřímný dík,“ zdůraznil Zimola.  

Jílek ho pak doplnil, že polovina částky od ČEZ půjde právě pro fotbalové trenéry mládeže, kteří se o děti často starají ve svém volném čase a většinou téměř zadarmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

7:02 Rajchl (PRO): Pavliku, hnij si dál v Řeporyjích a pyšni se tím, že lezeš do anusu politickým nulám

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k facebookovému postu starosty pražských Řeporyjí Pav…