Hejtman Zimola s ostatními koaličními partnery podepsali smlouvu

03.11.2016 7:29

ČSSD, ANO a Jihočeši 2012 budou příští čtyři roky stát v čele Jihočeského kraje. Podpisem koaliční smlouvy to ve středu 2. listopadu 2016 stvrdili za ČSSD dosavadní hejtman Jiří Zimola, za ANO Radka Maxová a za Jihočechy 2012 Pavel Hroch. Zároveň ji signovali i další dva zástupci uvedených stran.

Hejtman Zimola s ostatními koaličními partnery podepsali smlouvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

V krajském zastupitelstvu, které má 55 členů, bude mít toto uskupení většinu 31 hlasů, tedy stejně, kolik měla předchozí koalice ČSSD a KSČM.

Mezi programové priority patří bezplatná zdravotní péče, rozvoj venkova i cestovní ruch

Podpisem koaliční smlouvy se ČSSD, ANO a Jihočeši 2012 mimo jiné zavázali k programovým prioritám dalšího rozvoje Jihočeského kraje. Patří mezi ně kvalitní bezplatná zdravotní péče se zachováním krajské koncepce zdravotnictví a efektivity řízení nemocnic, efektivní čerpání dotačních prostředků, kvalitní a dostupná sociální péče a sociální služby, rozvoj a obnova dopravní infrastruktury, efektivní systém kvalitního učňovského a středoškolského vzdělávání s ohledem na trh práce, podpora rozvoje venkova, usilování o zachování zelené Šumavy s možností přirozeného rozvoje obcí, podpora cestovního ruchu a tradiční kultury, efektivní nakládání s prostředky kraje s důrazem na dlouhodobou vyrovnanost rozpočtu a snižování zadluženosti, v případě potřeby využívání možnosti zákonodárné iniciativy krajů jako prostředku pro posilování zájmu krajů a nezasahování do schválených zákonodárných iniciativ kraje.

Ustavující zastupitelstvo, kde budou zvoleni noví krajští radní, je 3. listopadu od 9 hodin

Ustavující zastupitelstvo, kde budou mimo jiné zvoleni noví krajští radní, je na programu ve čtvrtek 3. listopadu od 9 hodin v budově Krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích. Dle dohody by mělo v 11členné krajské radě zasednout po pěti zástupcích z ČSSD a ANO, jeden post získají Jihočeši 2012. Složení sedmi uvolněných radních by pak mělo být následující: hejtman Jiří Zimola (ČSSD), jeho první náměstkyně Lucie Kozlová (ANO) a dále Ivana Stráská, Jaromír Slíva, a Jaromír Novák (všichni ČSSD), Jan Kubík (ANO) a Pavel Hroch (Jihočeši 2012). 

Lidé ve volbách, které se konaly 7. a 8. října 2016, rozhodli, že v krajském zastupitelstvu získala ČSSD 15, ANO 12, ODS 8, KSČM 7, Pro jižní Čechy 5, KDU-ČSL 4 a Jihočeši 2012 4 mandáty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.