Hladík (KDU-ČSL): Písek začíná budovat DPS v Sovově ulici

22.06.2022 10:46

V červnu začala rekonstrukce objektu bývalého internátu v Sovově ulici na pobytové zařízení pro seniory. Zakázku se městu podařilo vysoutěžit za 183,7 milionu korun bez DPH, to je o zhruba 16 milionů méně, než byl schválený finanční limit. Dodavatelem bude firma STRABAG, která předložila nejvýhodnější nabídku.

Hladík (KDU-ČSL): Písek začíná budovat DPS v Sovově ulici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík

„Stavební práce budou trvat 22 měsíců a kromě přestavby interiérů se počítá také například s vybudováním přístavby pro kuchyni,“ řekl místostarosta Petr Hladík. Nový seniorský dům bude mít kapacitu 57 míst v jedno a dvoulůžkových pokojích. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Město vybralo také dodavatele nábytku a zdravotnického zařízení. Nábytek nakoupí za 7,1 milionu korun bez daně od firmy KANONA, zdravotnické zařízení dodá společnost Hoyer Praha za téměř šest milionů korun. Celkové náklady na vybudování a vybavení domu pro seniory dosáhnou zhruba 200 milionů bez DPH. Finanční limit na tuto akci byl stanoven na 215 milionů. Písek se bude snažit získat peníze na rekonstrukci objektu i z jiných zdrojů. Má již přislíbenou dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 58,5 milionu korun a je také schválena dotace ve výši 20 milionů korun z Krajského investičního fondu. Část objektu bývalého internátu město od března využívalo jako dočasnou ubytovnu  pro uprchlíky z Ukrajiny. „V Sovově ulici jsme měli průběžně ubytováno zhruba 75 lidí, kteří před válkou uprchli do České republiky. Maximální počet ubytovaných v jeden moment byl však 50. Od konce dubna jsme pracovali na uvolnění tohoto objektu a v průběhu května byli všichni obyvatelé provizorní ubytovny v Sovově ulici přestěhováni do bytů, a to městských i soukromých, nebo do městských ubytoven,“ poznamenal Petr Hladík.

Součástí stavebních prací bude kromě rekonstrukce také nástavba, změna střechy na rovnou a vybudování přístavby kuchyně, kde bude možné připravovat až tisíc jídel pro seniory v domově i ve městě. V plánu jsou také terénní úpravy, vybudování parkoviště, chodníků a rekreační zahrady. Pro klienty jsou kromě pokojů naprojektovány v každém patře pobytové prostory pro různé aktivizační činnosti. V přízemí by měl být společenský sál pro přednášky, koncerty nebo větší akce. Vznikne tu také recepce a potřebné zázemí pro zaměstnance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…