Hnutí STAN je proti zrušení parčíku za Městským divadlem

07.05.2015 15:29

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) nebude dále podporovat projekt výstavby polyfunkčního domu v parčíku za Městským divadlem ve Zlíně. V radě ani v zastupitelstvu jeho zástupci nezvednou ruku pro případné prodloužení výpůjčky pozemků investorovi.

Hnutí STAN je proti zrušení parčíku za Městským divadlem
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

„Tento dům má být postaven do konce letošního roku, což je nereálné. Investor nesplnil už druhý termín a další by dostat neměl. Takové je stanovisko našeho klubu v zastupitelstvu města,“ vzkázal za hnutí STAN Ondřej Běták, náměstek zlínského primátora.

Záměr postavit na místě parčíku bytový dům se objevil v roce 2009 a podpořilo ho tehdejší vedení města. Investor v dojednaném termínu stavbu zrealizovat nedokázal, těsnou většinou mu proto radní v roce 2011 prodloužili výpůjčku pozemků do konce letošního roku. Důvodem, proč zvedli ruku pro, byl fakt, že nechtěli definitivně zastavit dlouho připravovaný projekt.

Investor nyní žádá Odbor městské zeleně magistrátu o povolení vykácet v parku stromy, aby mohl zahájit zemní práce. To s největší pravděpodobností nedostane, protože období vegetačního klidu skončilo v březnu a výjimky zlínský magistrát uděluje jen zcela výjimečně. „Nenastane tak situace, že bude park vykácen a žádný bytový dům zde v dalších letech nevyroste,“ sdělil náměstek primátora za hnutí STAN Bedřich Landsfeld.

Hnutí STAN je připraveno prosazovat, aby za Městským divadlem zůstal parčík. Ten by mohl v blízké budoucnosti sloužit i pro různá představení či volnočasové aktivity. „Navrhneme jeho zkulturnění a vybavení v tomto duchu,“ ujistil radní za hnutí STAN František Pilka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině