Hnyková (Úsvit): Pryč s lichváři! Úsvit uspořádal sbírku na pomoc paní Heleně

12.03.2014 9:24

Příznivci a členové hnutí Úsvit uspořádali sbírku na pomoc paní Heleně, která se ocitla díky exekucím a lichvářským praktikám rádoby podnikatelů ve velmi složité životní situaci. Na hromádce se tak sešlo krásných devatenáct tisíc.

Hnyková (Úsvit): Pryč s lichváři! Úsvit uspořádal sbírku na pomoc paní Heleně
Foto: Archiv JH
Popisek: Jana Hnyková

Paní Helena se před několika lety rozvedla se svým bývalým manželem a jako nešťastnou vzpomínku na ještě nešťastnější manželství si s sebou odnesla splátky úvěrů, které si během manželství pořídili společně s manželem, ale které byly napsány na její osobu. Aby byla paní Helena schopna dostát svým závazkům, zřídila si další půjčku a tady začalo její trápení. V kolotoči splátek, exekucí, insolvencí a lichvářských praktik firem, které využívají těžkých životních situací druhých ve svůj prospěch, ztratila paní Helena byt, veškerý majetek, ale hlavně zdraví.

Proto příznivci hnutí Úsvit uspořádali sbírku, z jejíhož výtěžku chce paní Helena zaplatit nájemné. Nájemné ve vlastním bytě, o který díky nedokonalosti našich zákonů přišla! Slavnostního předání peněz, které se uskutečnilo v mé kanceláři v Liberci, se zúčastnila i paní redaktorka Prošková z Libereckého deníku, kterou příběh paní Heleny velice zaujal.

Boj s exekutory a lichváři má naše hnutí jako jeden z hlavních bodů programu. Možná jsme jediní, kteří na svůj program nerezignují okamžitě po volbách, a proto se snažíme nejen předkládat nové zákony, které by v budoucnu podobným případům zamezily, ale zároveň pomáhat jednotlivým občanům, kteří se díky lichvářům a prapodivným praktikám exekutorů dostanou do svízelných životních situací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…