Horáček (TOP 09): Odvolání šéfa státního podniku DIAMO kvůli věku je nepřijatelné

23.03.2014 7:29

Ministr průmyslu a obchodu, a zdůrazňuji, že sociálně demokratický ministr průmyslu a obchodu, odvolal šéfa státní firmy DIAMO, protože je podle něho už moc starý.

Horáček (TOP 09): Odvolání šéfa státního podniku DIAMO kvůli věku je nepřijatelné
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec Václav Horáček

Doslova Jan Mládek řekl: „Ano, odvolal jsem pana Ježe a jmenoval jsem pana Rychtaříka. Obměna byla z věkových důvodů, pan Jež se už blíží důchodovému věku, pan Rychtařík je výrazně mladší.“ Takže poté, co pan Mládek jasně řekl, co si myslí o živnostnících, když je nazval parazity, nyní také řekl, co si myslí o lidech v předdůchodovém věku. A dal návod, jak s nimi zacházet. Vyhodit. Co na tom, že tím porušíte zákon. Je „starej a nepotřebnej“.

Pochopil bych odvolání z různých důvodů, jako je nespokojenost s jeho prací, dokonce bych snad i pochopil, kdyby šlo jen o politiku, jakkoli by se mi to nelíbilo. Ale kvůli věku? Pane sociálně demokratický ministře, styďte se. Takové jednání od člena české vlády považuji za nepřijatelné.

Předpokládám, že předseda vlády bude jednat rázně a pana Mládka adekvátně potrestá. Navrhuji například vyhazov za to, že na ministra je už starý. A jen doufám, že pan Mládek pak už o práci ve svém věku nezavadí.

Václav Horáček, místopředseda Poslaneckého klubu TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …