Hřib (Piráti): Dlouholetí dárci krve obdrží od města roční kupon na MHD

16.09.2023 12:06 | Tisková zpráva

Pražští radní schválili odměnu pro dárce krve. Dlouholetí dárci krve obdrží roční kupón na městskou hromadnou dopravu obdobně jako v předešlých letech. Jízdné zdarma získá 247 pravidelných dárců za celkem 901 600 korun.

Hřib (Piráti): Dlouholetí dárci krve obdrží od města roční kupon na MHD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

Dlouholetí dárci krve, kteří jsou nositeli Zlatého kříže 1., 2. a 3. třídy nebo Plakety Dar krve – dar života obdrží od hlavního města roční kupon na MHD. Kupon platí v pásmech P, 0, B v systému Pražské integrované dopravy.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

„Až v momentech, které rozhodují mezi životem a smrtí, si často mnozí uvědomí, jakou je krev vzácnou komoditou. Dlouholetí dárci krve si za svou pomoc, která není samozřejmá, zaslouží poděkování. Pokračujeme proto v tradici, kdy od města obdrží roční kupon na MHD, který jim bude nahrán jednoduše do aplikace PID Lítačka,“ uvádí Zdeněk Hřib, náměstek primátora pro oblast dopravy.

„Moc si vážíme všech, kteří dobrovolně a dlouhodobě darují svou krev. A přestože víme, že bezplatní dárci krve tuto aktivitu dělají nezištně, chtěli bychom jim s kolegy z rady za všechny Pražany poděkovat alespoň touto formou. Jejich solidarita přináší naději a možnost uzdravení těm, kteří to nejvíce potřebují. Každá kapka se počítá a každá krevní dávka představuje možnost zachránit život nebo poskytnout úlevu těm, kteří se zotavují z nemoci nebo úrazu. Dárcům krve patří respekt nás všech,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí, bydlení a zdravotnictví.

Odměna se týká celkem 247 dárců. Zlatý kříž 3. třídy za 80 odběrů má v Praze 168 lidí, Zlatý kříž 2. třídy za 120 odběrů má 50 lidí, Zlatým křížem 1. třídy za 160 odběrů se může pochlubit 26 lidí a Plaketou Dar krve – dar života za 250 odběrů se pyšní tři dárci. Tito lidé obdrží jízdné v celkové hodnotě 901 600 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…