Janeček (O.K. strana): Návrh koaliční smlouvy přímo ohrožuje fungování českého státu

11.12.2013 9:20

Podle předvolebních slibů má ČSSD, ANO a KDU-ČSL v plánu zlepšit životní úroveň hlavně důchodcům a rodinám s dětmi.

Janeček (O.K. strana): Návrh koaliční smlouvy přímo ohrožuje fungování českého státu
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

Ovšem v návrhu koaliční smlouvy chtějí například, zvýšit minimální mzdu, a to na úroveň 40% z průměrné mzdy. Osoby samostatně výdělečně činné by měly v budoucnu platit minimální daň. Do toho se má zavést sektorová daň bankám a tři druhy DPH.

Je to cesta, jak definitivně dostat střední třídu na kolena a vytvořit si armádu nezaměstnaných lidí odkázaných na sociální dávky. Snaží se oslovit většinu na úkor menšiny, která to má vše zaplatit.

Zavedením minimální mzdy v takovéto výši musí zákonitě zvýšit výrobní náklady firem. Zaměstnavatel bude muset odvádět větší sociální a zdravotní pojištění, které se použijí na udržení a podplácení lidí co nechtějí pracovat.

Tyto firmy se stanou hůře konkurenceschopné a budou propouštět.

Návrh řešení:

* ponechat minimální mzdu v současné podobě
* snížit podnikatelům výrobní náklady na provoz jejich firem (např. zrušení přimíchávání biopaliva do paliva se ušetři 1 Kč z litru projetého paliva, zjednodušení daňového systému, snížení daní, zrušení ekologických pitomostí atd..) Zaměstnavatel pak rád přidá zaměstnancům. Je fakt, že přidá jen těm kvalitním, stát chce přidat všem.

Zavedení minimální daně pro OSVČ odradí mnoho mladých lidí po školách, kteří se v případě že nenaleznou práci, mohou aktivně zapojit do podnikatelského života.

Český občan je pořád zvyklý se starat sám o sebe. Nepotřebuje, aby se o něj někdo staral, nepotřebuje dávky a milodary od státu. Potřebuje nastavit férové konzervativní prostředí pro svoji práci a podnikání.

Nechme raději peníze z daní v rodinách, nechme je podnikatelům. Zvyšování daní a toto přerozdělování financí je cestou do pekel, jak už jsme byli několikráte svědky. Ano je potřeba podporovat rodiny s dětmi, ale ne celoplošně, je rozdíl mezi rodinami, které mají zájem o výchovu svého dítěte, chtějí se podílet na pracovním procesu a mezi rodinami, které žijí pouze ze sociálních dávek.

Bez analýzy současného sociálního systému a významného omezení finančních podpor, pro osoby co nechtějí pracovat, se bohužel nemůže jen ta přidat seniorům 150 Kč. Myslím, že po spravedlivém nastavení adresné sociální politiky by senioři mohli dostat mnohem více, na rozdíl od práce schopných lidí navyklých na sociálních dávkách si to zaslouží.

ČSSD a ANO nebude chtít na tyto dávky pro sociálně slabé osoby sáhnout, protože to jsou jejich voliči.

Musíme nejdříve popsat současný stav, kolik potřebujeme pro seniory, výkon státní správy a samosprávy na činnost úřadů (když je sloučíme tak též ušetříme), policii, soudy, školy a zdravotní péči atd... A proti tomu postavit příjmy.

Tento návrh koaliční smlouvy povede k tomu, že nebude časem nikdo, kdo bude tyto daně platit, vzroste počet nezaměstnaných, nebo na černo zaměstnaných osob.

Jiří Janeček,
pověřený předseda OK strany, 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…