Jihočeský kraj se prezentuje na výstavě Země živitelka

28.08.2014 6:40

Součástí letošního 41. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka, který se koná na českobudějovickém výstavišti ve dnech 28. srpna až 2. září, je expozice Jihočeského kraje s mottem Ochutnejte jižní Čechy všemi smysly.

Jihočeský kraj se prezentuje na výstavě Země živitelka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

„Prezentace Jihočeského kraje je zaměřena na dvě hlavní oblasti, cestovní ruch, zemědělství a výrobu potravin. Expozice umístěná v pavilónu T bude otevřena ve čtvrtek 28. srpna v 11 hodin. V sobotu ve stejný čas se zde v rámci Národních dožínek uskuteční slavnostní prezentace v přítomnosti hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly,“ uvedla vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu jihočeského krajského úřadu Vladimíra Vyhnálková.

Návštěvníka jihočeské expozice čekají v informačním centru označeném zeleným „íčkem“ informace o turistických produktech jižních Čech (cyklotrasy, pěší turistika, rodinná dovolená, atd). Vedle toho si ale může vyzkoušet práci na hrnčířském kruhu, ochutnat regionální pečivo nebo jihočeskou rybu či se rozhlédnout z šestimetrové dřevěné rozhledny do zajímavých koutů jižních Čech. Ta ve svých útrobách nabízí ještě další návštěvnické atraktivity, jako je například možnost odnést si domů vlastní fotografii zasazenou do jihočeské krajiny nebo lánu obilí.

Druhé patro nabízí jedinečné panoramatické fotografie na obrovské obrazovce, dotykový pohled na agroturistiku jižních Čech, ale i výhledy z různých vrcholů kraje jako jsou například Libín, Kleť, Helfenburg a další.

Součástí expozice je 14 spoluvystavovatelů, výrobců jihočeské regionální potraviny, kteří jsou držiteli značky kvality „Chutná hezky. Jihočesky“. V expozici Jihočeského kraje bude probíhat každou celou hodinu soutěž o zajímavé ceny.

„Projekt Chutná hezky. Jihočesky., který již od roku 2007 organizuje Regionální agrární komora Jihočeského kraje za podpory Jihočeského kraje, jako by s přibývajícím časem stále stoupal na aktuálnosti. Ta spočívá především v jeho hlavní náplni a to v propagaci kvalitních regionálních potravin. Zejména je třeba zdůraznit slůvko kvalitních. Dnes a denně jsme totiž svědkem toho, jak se v médiích objevují kauzy o nekvalitních potravinách, často nejasného původu. V případě potravin od jihočeských výrobců ale tento problém odpadá. Pro spotřebitele není nic jednoduššího, než si podle informací na etiketě takovéhoto producenta dohledat a případně se mu i podívat až takzvaně do kuchyně,“ poznamenal jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu