John: Proč euro zvýší nezaměstnanost

25.02.2014 14:42

ČR může přijmout EURO, až kurz koruny vůči euru bude podstatně výhodnější než nyní a česká ekonomika se výrazně nastartuje.

John: Proč euro zvýší nezaměstnanost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čestný předseda VV Radek John

Vážení občané,

určitě všichni nejsme úplně spokojení, jak funguje Český stát. A určitě také nejsme spokojeni s tím, jak funguje Evropské unie. Ale nespokojenost nestačí. Pokud s tím nebudeme nic dělat, nic se nezmění. Už v roce 2009 jsme říkali, že o euru musí rozhodnout odborníci a ne politici.

Česká republika žije z vývozu aut, elektroniky a spotřebního zboží. Naše koruna chrání pracovní místa a nižší cenu výrobků oproti západní Evropě. Vysoká hodnota eura zvyšuje cenu výrobků v zahraničí na neúnosně vysokou mez a dusí stále více domácí výrobce v slabších zemích Unie. Řecko, Portugalsko nebo Španělsko zničilo přijetí eura, protože začali vyrábět řeckou kvalitu za německé ceny. Těm by pomohla nejvíce inflace, tedy oslabení měny, které však jednotná měna EU např. v Řecku brání. Přijetím eura budou i české výrobky za německé ceny, konkurenceschopnost našeho státu prudce poklesne a přijdeme o pracovní místa. ČR může přijmout EURO, až kurz koruny vůči euru bude podstatně výhodnější než nyní a česká ekonomika se výrazně nastartuje.

Bohužel nedílnou součástí měny euro je i ručení za dluhy ostatních státu a bank. V případě přijetí eura by Česká republika musela ručit až 310 miliardami korun.

Co lze tedy proti tomu dělat? Podpořit v každých následujících volbách ty, kteří se budou snažit překotnému přijetí eura zabránit. Umožnit tak, aby měli větší vliv v bitvě o euro, která nás čeká. Pokud zvolíme ve volbách do europarlamentu kandidáty, kteří jsou proti příliš rychlému přijetí Eura, zvětšuje se šance zabránit ekonomickému kolapsu, který jinak tuto zemi čeká.  Europoslanci mají šanci vysvětlovat představitelům Evropské unie,proč nikomu neprospěje, když bude Česká republika s přijetím eura spěchat. Mohou také vytvářet tlak na současnou vládní garnituru, aby se nezodpovědně neřítila do ekonomické sebevraždy České republiky. Věci veřejné jsou jedinou parlamentní stranou, která dlouhodobě drží svůj euro-realistický postoj a hájí národní zájmy. Díky tomu minulá vláda odsunula termín přijetí eura na neurčito. Díky Věcem veřejným se snížila na polovinu částka, kterou Česká republika půjčila Mezinárodnímu měnovému fondu na záchranu krachujících evropských bank. Poslanecký klub Věcí veřejných byl jediný, který se postavil proti schválení eurovalu (tzv. evropského stabilizačnímu mechanismu), který pro Českou republiku do budoucna znamená poslat až 310 miliard na záchranu krachujících bank a států.

Teď je nejdůležitější mluvit o nebezpečí, které rychlé přijetí eura znamená, aby všichni občané ČR věděli, co nám hrozí. Využíváme proto i příležitost, kterou nám pro to poskytuje celorepublikové turné tvůrců filmu Bony a klid 2 před jeho uvedením do kin v květnu tohoto roku, jehož cílem je pomoci zabránit vekslákům, kmotrům a  estébákům, kteří obsadili významné posty v tomto státě, aby nám dál vládli.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.