Junková (Zelení): Feri využívá rozšířené mýty o znásilnění ve svůj prospěch

17.02.2023 21:45 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k soudu s exposlancem Dominikem Ferim

Junková (Zelení): Feri využívá rozšířené mýty o znásilnění ve svůj prospěch
Foto: Zelení
Popisek: Anna Junková

Začal soud s Dominikem Ferim. Je obžalován z dvou dokonaných činů znásilnění a jednoho znásilnění ve stadiu pokusu. Jedna z obětí byla v době spáchání činu nezletilá.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20113 lidí

Jednání před soudem je pochopitelně široce medializováno. Nejde jen o konkrétní případ s velmi známým obžalovaným, jde o případ, který ukazuje, jak k případům sexualizovaného násilí přistupuje policie, soudy i média. Výsledek řízení nepochybně ovlivní ochotu obětí obdobné útoky nahlašovat.

A v tomto směru se jednání nevyvíjí dobře. Feri se v rámci své obhajoby dopouští sekundární viktimizace, odhaluje identitu obětí a využívá rozšířené mýty o znásilnění ve svůj prospěch. Odhalil identitu jedné z obětí s tím, že její případ byl odložen, protože si údajně celou věc vymyslela, což ze skutečnosti, že byla věc odložena, automaticky nevyplývá.

Hájí se mimo jiné také tím, že vynucovat si sex násilím neměl zapotřebí, protože byl ženami žádaný. Představa, že znásilnění se dopouští jen neatraktivní a nepopulární muži, se kterými ženy nechtějí mít sex po dobrém, je jen dalším z nebezpečných mýtů, které brání změnit pohled společnosti na sexualizované násilí a vidět ho v celé jeho šíři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Válek není schopný zajistit léky a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany

20:01 Fiala (SPD): Válek není schopný zajistit léky a kvalitní zdravotní péči pro všechny občany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k docházejícímu léku pro astmatiky.