KDU-ČSL, ČSSD, ANO: V průběhu roku 2014 nebudeme provádět žádné daňové změny

11.12.2013 18:20

Závěry jednání KDU-ČSL, ČSSD a hnutí ANO.

KDU-ČSL, ČSSD, ANO: V průběhu roku 2014 nebudeme provádět žádné daňové změny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Společná tisková konference ČSSD a KDU-ČSL

Zástupci potenciální vládní koalice se na úterním setkání dohodli na podrobnostech koaliční smlouvy. Jednání se protáhlo do pozdních nočních hodin a návrh koaliční smlouvy je téměř hotov.

Partneři se dohodli, že v průběhu roku 2014 se nebudou provádět žádné daňové změny. "Pro rok 2015 a další roky budeme hledat zdroje především v efektivním spravování státu a úsporách. Až pokud se ukáže, že tyto možnosti jsou nedostatečné, zvážíme zavedení některých sektorových daní," uvedl 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Lidovcům se podařilo prosadit snižování daňové zátěže rodin, především zvyšováním slevy na dítě. Dále se budou připravovat změny v průběžném důchodovém pilíři, kde se zohlední i počet vychovaných dětí. Jednou z priorit vlády bude také boj s divokými exekucemi a lichvou. Na základě koaliční smlouvy budou zrušeny regulační poplatky u lékaře a poplatky za recept, zůstanou poplatky za pohotovost a hospitalizaci. Ke konečné úpravě dojde ve čtvrtek, kdy se týmy opět sejdou. Koaliční smlouva bude zveřejněna během pátku 13. 12. 2013.

Poslední slovo však budou mít nejvyšší stranické orgány. Celostátní konference KDU-ČSL vysloví závěr v neděli 15. 12. 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…