KDU-ČSL: Dnes si poprvé v Česku připomínáme Červenou středu z iniciativy europoslance Pavla Svobody

28.11.2018 14:23

Letos se v Česku poprvé rozsvítí budovy a kostely jako součást programu Červená středa neboli #RedWednesday, která letos připadá na 28. listopadu. Červená středa se koná z iniciativy europoslance Pavla Svobody (KDU-ČSL/ELS) v režii České biskupské konference a Židovské obce v Praze.

KDU-ČSL:  Dnes si poprvé v Česku připomínáme Červenou středu z iniciativy europoslance Pavla Svobody
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Česká verze této akce se inspirovala iniciativou organizace Církev v nouzi. Cílem Červené středy je projevit solidaritu s těmi, kteří jsou pronásledováni a nespravedlivě trpí za svou víru. Zapojit se k Červené středě můžete červeným oblečením, nasvícením kostela ve vaší farnosti na červeno, nebo zapálením červené svíčky. Na sociálních sítích se můžete zapojit hashtagem #redwednesday.

Křesťanů trpících pro svou víru jsou na celém světě desítky milionů, zejména nyní v Sýrii a Iráku je krize obrovská. Křesťané se tam stali obětí genocidy vedené tzv. Islámským státem. Ke zneužívání náboženské svobody dochází v mnoha dalších zemích a regionech včetně Severní Koreje, Indie, Pákistánu, Číny, Afriky a Jižní Ameriky. Cílem Červené středy je, abychom se spojili s lidmi všech náboženství a ozvali se na podporu pronásledovaných, kteří nemohou svobodně vyznávat svou víru.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…