KDU-ČSL: Ivan Gabal vedl parlamentní delegaci do polského Sejmu

21.02.2015 19:34

Delegace Výboru pro obranu Poslanecké sněmovny ve složení Ivan Gabal (KDU), Jana Černochová (ODS), Václav Klučka (ČSSD) a Martin Sedlář (ANO) vykonala ve dnech 17.- 19. 2. pracovní návštěvu Polska.

KDU-ČSL: Ivan Gabal vedl parlamentní delegaci do polského Sejmu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Gabal

Delegace Výboru pro obranu Poslanecké sněmovny ve složení Ivan Gabal (KDU), Jana Černochová (ODS), Václav Klučka (ČSSD) a Martin Sedlář (ANO) vykonala ve dnech 17.- 19. 2. pracovní návštěvu Polska, kde s partnerským Výborem pro národní obranu Sejmu, Podvýborem pro obranný průmysl a technickou modernizaci ozbrojených sil Sejmu, Výborem pro záležitosti speciálních služeb Sejmu, na Ministerstvu zahraničí Polska, Ministerstvu obrany Polska a se Střediskem východních studií ve Varšavě konzultovala otázky vývoje konfliktu na Ukrajině, perspektiv dalšího postupu Ruska, možnosti zastavení konfliktu na Ukrajině, plány modernizace ozbrojených sil Polska, navyšování výdajů na obranu a možnosti spolupráce v oblasti obrany a zajištění bezpečnosti středoevropského regionu.

Konzultace ukázaly shodu v základním hodnocení bezpečnostní situace a rizik vývoje i společnou vůli k prohloubení koordinace v obranné strategii. Obě strany vidí jako klíčovou roli polsko-české spolupráce  ve visegrádské skupině jako nezbytného doplňku francouzsko-německého tlaku na vyřešení eskalujícího válečného konfliktu. Navýšení obranných výdajů, v případě Poslka na 2 % HDP, je nezbytným krokem v obranném úsilí obou zemí i celé Severoatlantické aliance, stejně jako potřeba bezpodmínečné podpory ekonomických sankcí Evropské unie vůči Rusku. Výbor pro obranu PS PČR bude pokračovat v konzultacích s partnerským výborem Národní rady SR, jehož delegace přijede na pozvání české strany do Prahy v příštím týdnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…