KSČM: Striktně odmítáme, aby logistické centrum v Mošnově sloužilo U.S. Army

10.09.2023 16:13 | Komentář

Moravskoslezští komunisté představili zásadní petici, jejímž cílem je vyvolání krajského referenda, ve kterém si občané sami rozhodnou, zda chtějí, aby Logistické centrum AČR Mošnov využívala U. S. Army, které to umožňuje smlouva DCA.

KSČM: Striktně odmítáme, aby logistické centrum v Mošnově sloužilo U.S. Army
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Klub KSČM totiž na 13. jednání Zastupitelstva Moravskoslezského kraje navrhoval, aby došlo ke změně memoranda uzavřeného mezi Moravskoslezským krajem a Ministerstvem obrany tak, aby byl logistický areál Armády ČR využíván výhradně Armádou ČR. 

Komunisté v materiálu dále požadovali, aby bylo přijato usnesení zastupitelstva kraje, ve kterém bude deklarováno, že Moravskoslezský kraj nemá zájem získané nemovitosti v tomto území převést nebo prodat do vlastnictví České republiky prostřednictvím zmiňovaného Ministerstva obrany ČR.  

Protože tento návrh stávající koalice ANO, ODS a KDU-ČSL na jednání nezařadila, rozhodli se komunisté využít zásad přímé demokracie a pokusí se v této věci sami prostřednictvím petice vyvolat krajské referendum.

Převzato z profilu strany.

Článek byl převzat z Profilu Komunistická strana Čech a Moravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy