KSČM: Zásadně odmítáme pomoc Ukrajině v podobě dodávek zbraní a munice

22.03.2022 4:33 | Tisková zpráva

Stanovisko Plzeňského KV KSČM k aktuální politické situaci

KSČM: Zásadně odmítáme pomoc Ukrajině v podobě dodávek zbraní a munice
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Členové KSČM se od samého vzniku strany, vždy zasazovali za důstojný život bez válek a vykořisťování. Zdůraznili to i při posledním jednání Pl. KV KSČM, kdy projednávali připravenost na blížící se krajskou konferenci a postup při přípravě na nadcházející komunální volby.

Komunisté dále plně podpořili stanovisko VV ÚV KSČM přijaté 11. března 2022 v Praze. Vláda by měla kromě řešící válečné krize více pomáhat občanům a ne neustále zdůvodňovat, proč něco není výhodné, proč to nejde, legislativně je to složité, anebo by to nebylo v souladu s postupem EU. Ožebračuje tak většinu občanů ČR a pro více než třetinu rodin je situace na hraně únosnosti. Jde především o zdražování energií, pohonných hmot a potravin. Když to jde u sousedních států a některých dalších evropských zemí, mělo by to jít i u nás.

KSČM zásadně odmítá pomoc Ukrajině v podobě dodávek zbraňových systémů a munice, případně finanční pomoci související s nákupem zbraní. Takováto pomoc nikdy mírovému řešení nepomůže. Stejně tak nepomůže přijímání dalších nesmyslných opatření a sankcí, které se odráží v ekonomice, zaměstnanosti, sociální oblasti atd. Komunisté Plzeňského kraje vyzývají vládu k vyšší odpovědnosti za dopady přijímaných opatření na občany ČR. KSČM poukazuje na skutečnost, že ČR je zbytečně a stále hlouběji vtahována do konfliktu a je jen pouhým pěšákem na šachovnici mezi mocnostmi. Česká vláda by proto měla mít na mysli v první řadě zájmy našich občanů, přičemž nic nenamítá proti humanitární pomoci běžencům z Ukrajiny.

KSČM vyzývá občany, aby velmi bedlivě sledovali a posuzovali situaci v naší zemi i Plzeňském kraji. Všechno má své meze. Nelze se nechávat obelhávat vládou a jejími představiteli žijícími v dostatku a na úkor prostých lidí zajímajících se o vše možné, jen ne o občany vlastní země. KSČM toto jednoznačně odsuzuje. 

Členové pléna plzeňského KV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…