Kádner (VV): Mostecká radnice - Zloděj křičí: Chyťte zloděje!

08.04.2014 11:40

V posledních dnech jsme všichni zaznamenali případ zneužití finančních prostředků a obecního majetku na mosteckém magistrátu. Viníci jsou dva – primátor města a jeho tajemnice. Oba studují za peníze nás všech vysokou školu.

Kádner (VV): Mostecká radnice - Zloděj křičí: Chyťte zloděje!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec David Kádner

Logicky mě napadá otázka, co by se v podobném případě dělo v soukromé sféře? Co by dělal podnikatel, jehož zaměstnanci by zpronevěřili firemní finance? Domnívám se, že jiná alternativa než výpověď by neexistovala. Jak to, že tedy náš primátor stále sedí na radnici? Je snad 360 000 zanedbatelná částka? Domnívám se, že nikoliv.

Naopak já zde vidím hrubé porušení pracovní kázně, za kterým by mělo okamžitě následovat odstoupení z funkce. A vůbec, co asi dělal kontrolní výbor magistrátu? Zejména pak jeho předseda?

Omluva pana primátora, že on nevěděl, mi přijde v jeho funkci naprosto neomluvitelná. Vždyť zastupitelem se může stát pouze svéprávná osoba starší 18 let. Myslím, že každá takováto osoba je schopna rozeznat kdy studuje za „svoje“ a kdy nikoliv… Úsměvné je také to, jak se nejprve přečin pana Vozky vůbec neřešil. Všichni křičeli, že bude podáno trestní oznámení na tajemnici. No teď už jen zbývá, aby toto oznámení podal sám pan primátor, přesně ve stylu: „Zloděj křičí: chyťte zloděje!“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…