Karešová (Svobodní): Další covidová šílenost pro naše děti

10.01.2022 13:05 | Komentář

Pokud jste si mysleli, že nová vláda má všech pět pohromadě, mýlili jste se. Nejen, že se naše děti budou testovat 2x v týdnu (to by se snad ještě dalo pochopit), ale že je žák, podezřelý z pozitivity ve čtvrtek nebezpečnější než pozitivně testovaný v pondělí, to snad nemůže dávat smysl vůbec nikomu. Aneb… „… kdyby hloupost nadnášela...“.

Karešová (Svobodní): Další covidová šílenost pro naše děti
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

„V případě, že někomu vyjde pozitivní výsledek antigenního testu v pondělí, musí tak jako dosud odejít domů a podstoupit přesnější PCR test. Zbytek jeho třídy může fungovat dál beze změny. Ve čtvrtek to bude jinak. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí

Pokud je některý z žáků pozitivní v rámci čtvrtečního antigenního testování, nastupuje celá třída tzv. režim test-to-stay. To znamená, že každý den podstoupí všichni spolužáci antigenní test, a to až do doby, kdy původně antigenně pozitivní dítě obdrží negativní výsledek PCR testu,“ uvedlo ministerstvo. Žáci ve třídě do té doby budou muset nosit roušky či respirátory, nesmí zpívat a cvičit v tělocvičně a musí být oddělení od dalších dětí ve škole.“
(ZDE)

Aha! Takže podezření na covid, zjištěné u školáků ve čtvrtek je nebezpečnější než stejné podezření (ano, jen podezření, často falešné), zjištěné v pondělí. Tak to je myšlenka, hodná odborníka!

V zemi, kde jsou experti a uznávaní epitemiologové označováni za konspirátory, se asi člověk nemůže divit ničemu. Nicméně toto je už opravdu bizár. Doufejme, že si vláda rychle podřízne větev. Ve vlastním i v našem zájmu. Protože něco takového může vymyslet jen někdo, kdo je buď hloupý nebo někdo, kdo testuje, co vše si může dovolit.

Co myslíte, kam až lze zajít, než budou občané volat po další defenestraci?

Markéta Karešová

Články vyjadřují osobní názor autora a nejsou oficiálním stanoviskem strany, pokud není uvedeno jinak.

Zdroj: blog Echo 24

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice