Kavij (KSČM): Nejen o Jourové a Třech čunících

22.09.2021 4:33 | Komentář

Kdo z nás nezná, dnes již zlidovělou píseň Jarka Nohavici Tři čuníci.

Kavij (KSČM): Nejen o Jourové a Třech čunících
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Pokaždé  při pohledu na  předvolební billboard  účelově vytvořené  pravicové koalice SPOLU  zobrazující tváře lídrů stran ODS, KDU-ČSL a TOP 09  se mi právě  tato skladba vybaví.

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Chybí jen přeplněná koryta, od  kterých  byla pravicová vláda tehdejšího premiéra Nečase předčasně „vyhnána“  v roce  2013, na billboardu  nahrazena  úsměvem  lídrů této koalice Fialy, Pekarové a Jurečky.

Na jiném z billboardů zobrazující  tváře lídrů stran ANO, SPD a KSČM,  pravice v podání  tria SPOLU  apeluje směrem k voličům na hrozbu  vzniku  povolební vlády  znázorněných stran!  Není náhodou, že  k ovlivnění voličů s cílem napomoci  sestavit  pravicovou  vládu  míří  i prohlášení  eurohujerky Věry Jourové. Podle jejich slov má mít nový kabinet  autoritu v EU. Vláda ANO s SPD  je proto nepřijatelná!

Zpátky ke koalici SPOLU. Ta voličům slibuje postavit ročně 40 tisíc nových bytů, ukončit zadlužení státu aniž by zvyšovala daně a další populistické nesmysly. I když nepochybuji o tom, že v jejich  řadách jsou stejně jako v  minulosti kouzelníci, kteří umí stále co privatizovat a rozkrást jako za dob vládnutí pravicových stran. Z nekončící škály kauz a jejich „výrazných“ tváří  polistopadových  pravicových stran je na co vzpomínat! Lehké  topné oleje, krach bank, Harvardské fondy,  nákup letadel CASA ministryně  Parkanové,  Dalíkovy  Pandury, projekty v resortu zdravotnictví za Topolánkova  vládnutí, exministr Vondra a  jeho ProMoPro  a mnohé, mnohé další !

Zda příští vláda bude zastoupena nebo podporována, podle Jourové, extremistickou stranou naštěstí rozhodnou naši voliči, nikoliv Brusel. Nálada ve společnosti ale naznačuje, že stále více našich občanů za extremistické nepovažuje žádnou ze současných parlamentních  politických stran, ale samotnou Evropskou unii a NATO.  KSČM se dlouhodobě netají svojí snahou o vystoupení ČR  dnes jasně útočného vojenského paktu  NATO , což  byl také hlavní důvod, proč  vládu premiéra A. Babiše pouze tolerovala a nevstoupila do ní.

V otázce setrvání ČR v EU je situace obdobná. Nastal nejvyšší čas na vypsání referenda na vystoupení  z tohoto  uskupení a následovat  (zatím) Velkou Británii. Jak velký strach končící  vláda  z možného výsledku  hlasování  občanů  v  této otázce má,  je  zřejmé. Na vypsání referenda za celé čtyři roky odvahu nenašla!  Na  jeho případné vypsání  si  tak musí naši občané počkat nejméně do  vzniku příští vlády!

Převzato z Profilu.

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…