Kavij (KSČM): Vládě a poslancům jednou mandát skončí

22.06.2023 4:31 | Komentář

V době, kdy armádní carevna Jana Černochová se pyšní převzetím dalšího ocenění, tentokrát Řádu kněžny Olgy z rukou ukrajinského ministra obrany, oznamuje Čína budování své vojenské základny na Kubě. Zcela jistě k nelibosti USA, které jich po celém světě „vybudovaly“ za mnoha desítek let na osm set, zatímco čínský rival s jejich výstavbou započal až v roce 2015.

Kavij (KSČM): Vládě a poslancům jednou mandát skončí
Foto: Repro KSČM
Popisek: Člen VV ÚV KSČM za Plzeňský kraj Miroslav Kavij

Ze strany Číny, v době kdy britský premiér Rishi Sunak na závěr summitu zemí G7 v Japonsku vykresluje Čínu jako „ největší hrozbu pro světovou bezpečnost“, jde o přirozenou reakci vůči USA a jejím vazalům a poskokům včetně české vlády, kteří do čínského draka šťouchali déle, než je zdrávo. Vše se děje v době, kdy americký ministr zahraničí Antony Blinken na závěr své návštěvy v Číně oznamuje, že Spojené státy a Čína učinily „pokrok“ směrem k nasměrování vztahů zpět na správnou cestu.

Pomineme-li možnost, že se jedná o další diplomatickou kulišárnu našeho současného západního kolonizátora, a nikoliv upřímné vyjádření, pak je zřejmé, že podobnou otočku by měla provést specialistka na prodej mobilů Markéta Pekarová Adamová se svojí věrnou družinou v čele s Milošem Vystrčilem.

Lze ale ve válečné posedlosti současné americké vlády sledovat alespoň zrnko racionality, logiky či naděje na skutečná mírová urovnávání jednotlivých ohnisek válečných konfliktů, v kterých právě ČLR a RF představují pro končícího světového hegemona a četníka v jedné osobě, USA, nejtvrdší oříšek?

Zatímco vojenský konflikt mezi USA a ČLR, v kterém jako zástěrka má posloužit Tchaj-wan, je otázkou dalšího vývoje, eskalace na Ukrajině mezi USA (a jejími spojenci, ČR nevyjímaje) a RF vstupuje do další fáze.

Současná naše vláda s agentem Pávkem na Hradě jednotlivými koordinovanými kroky a výroky zatím „úspěšně“ přispívá k další eskalaci konfliktu, a je tak pouze otázkou času, kdy se naplní pronesená slova náčelníka GŠ AČR Karla Řehky: „Pokud, a říkám pokud, by propukl konflikt mezi aliancí a Ruskem, budeme jeho aktivním účastníkem od první minuty. Velká část naší armády odjede bojovat podle aliančních bojových plánů.“

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21920 lidí

Premiéru Fialovi, ministryni Černochové a dalším válkychtivým členům vlády, stejně tak i současným poslancům a senátorům, kteří budou již brzy schvalováním tzv. obranné smlouvy mezi USA a ČR rozhodovat o dalším osudu naší země a jejích občanů, jednou jejich mandát skončí. Možná i dříve, než doufají. Zatím to vypadá, že této skutečnosti si moc vědomi nejsou, či si ji nepřipouštějí, a raději budou nadále plnit zadání a úkoly americké ambasády. V lepším případě do doby, než naši američtí spojenci zavelí k ukončení podpory ukrajinskému režimu, podobně jako tomu bylo při oznámeném „úprku“ vojsk USA z Afghánistánu, kde Tálibán pokořil nejsilnější velmoc USA a její lokaje z členských států NATO.

Tehdejší servilita české vrchnosti k uskutečňování amerických velmocenských zájmů si vyžádala životy čtrnácti českých vojáků. Historie a chyby z ní se často opakují. Bude tomu tak i tentokrát?

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Miroslav Kavij

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.