Klán (KSČM): Odvolejte Lipavského

24.10.2023 4:31 | Komentář

Rodinné stříbro Pirátů se jmenuje Jan Lipavský, bakalář Jan Lipavský, veselý ministr zahraničních věcí.

Klán (KSČM): Odvolejte Lipavského
Foto: janklan.cz
Popisek: Jan Klán, poslanec KSČM za Středočeský kraj

V souvislosti s arabsko-izraelskou krizí se k němu vyjádřil kriticky exprezident Miloš Zeman: „V každé normální zemi má slovo premiéra větší váhu než slovo jakéhokoli ministra, tím spíše ministra bez dostatečného vzdělání.“ Prezident Petr Pavel raději mlčel a premiér Petr Fiala rovněž. Tehdy šlo o stěhování českého velvyslanectví z Jarního Pahorku (Tel Avivu) do Jeruzaléma.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31686 lidí

K přesunu vyzval premiér Fiala, ale necelých 24 hodin poté se proti postavil ministr zahraničí Jan Lipavský. Piráti tedy doslova zařízli plán P. Fialy. Exprezident Zeman to vyjádřil jasně: „Hra, kterou napsal idiot.“

Nyní jde o kontrolu pomoci palestinskému území. O ní se v českých médiích všeobecně mlčí. Přitom Česko Palestincům pomáhalo. Tuto skutečnost lze vyčíst ze státního závěrečného účtu Ministerstva zahraničních věcí za rok 2022, který Pirát-ministr podepsal.

Lze tu najít příspěvek WHO (Světové zdravotnické organizace) v Palestině ve výši 6.3 milionu korun a projekt záchrany novorozenců v Palestině ve výši 0,3 milionu korun. Z vyjádření Jana Lipavského, který navrhuje, aby byla pozastavena veškerá finanční pomoc Palestině, než se vyjasní, kam peníze přesně putují, vyplývá, že jeho ministerstvo neví, co se s českou pomocí Palestině ve skutečnosti děje.

Asi nastal čas na výměnu ministra zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věra Maříková (SPD): S digitalizací přichází obava, že starší generace budou nezaměstnatelné

13:09 Věra Maříková (SPD): S digitalizací přichází obava, že starší generace budou nezaměstnatelné

V důsledku digitalizace zanikne v příštích sedmi až osmi letech 300 000 pozic a milion pozic kvůli d…