Klán (KSČM): Válkova rada lékové pomoci

03.08.2023 4:31 | Komentář

Českou republiku neopouští léková krize: výpadky léčiv a nedostupnost základních léků, jako je Endiaron. Přitom ministr zdravotnictví Válek opakovaně sliboval lékový komunismus: každému nemocnému podle jeho potřeb.

Klán (KSČM): Válkova rada lékové pomoci
Foto: janklan.cz
Popisek: Jan Klán, poslanec KSČM za Středočeský kraj

Skutečností je ale reálný socialismus 80. let 20. století a krize v době 5demoliční vlády hlásící se k hodnotám prezidentským, jako je např. humanitární bombardování se zvětšuje. Jestliže nás na konci minulého roku trápila krize Nurofenová, dnes nás trápí krize Endiaronová. Jdeme od bolesti k průjmu a Endiaron bude prý až v lednu příštího roku.

Co na to ministr Válek? Já za nic nemůžu, já nic nezmůžu. Ministři za TOP 09 jsou malí páni, to trh, koronavirus, Čína a válka na Ukrajině. Vláda s rukama v klínu s tím nemůže nic dělat. Jen postavit komisi pro dostupnost léčivých přípravků. Když je každá rada drahá, pomůže lékový sovět. Je třeba zasednout a diskutovat. Komise zasedala více jak 20krát a bez výsledku. Kdo v této „radě lékové pomoci“ sedí, to se mi nepodařilo na základě zákona o svobodném přístupu k informacím zjistit. Důvodem je prý ochrana osobních údajů. Inu situace z 80. let 20. století.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6153 lidí

Také ministr zdravotnictví za tradici, odpovědnost a prosperitu 009 odmítl zveřejnit výši svého platu. A to prý v zájmu svobody. Je přece veřejným činitelem placeným z veřejných peněz a svetr prý nosí. Nic by však nemělo být utajováno; žádné TOP 09 SECRET! Ministerstvo ale mlčí, a když nemlčí, tak mlží a ministr lékařské humanity na sociální síti twitter se raději věnuje komentování konfliktu na Ukrajině. Tam je cílová skupina jeho voličů nebo klientů. Tanky Leopard jsou mu bližší než české zdravotnictví. Inu profesor ze zlaté lodi.

Nevíme, jestli má místopředseda TOP 09 telefon na A. Babiše, ale jeho schopnost vyřídit něco pro nemocné končí na jeho naivitě. V globálním kapitalismu jsou klíčem k řešení lékové politiky komunisté. Zásluhou globálních kapitalistů je největším výrobcem léčiv Čína, následována Itálií, Indií a Švýcarskem. Bez problémů by tedy šlo zajistit dostupnost. Stačí jen chtít: kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Jenže velkým spojencem TOP 09 a ODS je Tchaj-wan, tak možná léky získáme od nich. Můžeme se modlit s lidovci; možná nám léky dodá nějaký ten Lidlove. Ale doufejme, že nevypukne konflikt s Čínou, pak by u nás mohli být mrtví, aniž by po nás Čína vystřelila. Ani by nemusel zasedat tajný lékový sovět.

Každý má právo na ochranu zdraví, ale nedostatek základních léčiv ohrožuje zdraví občanů ČR. O tom žádná! Naplnění Listiny základních práva a svobod tohle 5demoliční vládu nezajímá. Mluví více než A. Babiš, ale skutek utek. Čí zájmy vlastně hájí? Stačí se totiž podívat na to, kdo je dnešním vlastníkem společnosti Zentiva. Je to zahraniční kapitál, přesněji Američané. Proč nám tedy nepomohou oni? Země neomezených možností? Nebo snad nikomu nechtějí léčiva prodávat? Pokud ano, tak za nesmyslnou cenu?

Hlavně na tom vydělat a lidský život jde stranou. Kola globálního byznysu se točí dál a lidem se točí hlava, když shání léky. Ministr ze zlaté lodi, nelidský ministr asociální strany ve svetru TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…