Klub TOP 09 nepodpořil způsob narovnání nájemních smluv na 99 let

13.02.2014 19:21

Klub TOP 09 zastupitelstva MČ Praha 4 nepodpořil návrh koalice, který se týká výpovědi a způsobu narovnání nájemních smluv na 99 let pod zprivatizovanými domy.

Klub TOP 09 nepodpořil způsob narovnání nájemních smluv na 99 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Na počátku prosince 2013 vypověděla jednostranně radnice Prahy 4 nájemní smlouvy bez dohody s druhou smluvní stranou.

„Způsob, jakým radnice městské části nájemní smlouvy pod zprivatizovanými domy vypověděla, je nešťastný. K výpovědi smluv došlo pouze měsíc před nabytím účinnosti nového občanského zákoníku, který by obyvatelům těchto domů poskytl ochranu jejich stávajících nájemních smluv na dobu nejméně 50 let,“ uvedl Jan Kotík, předseda klubu zastupitelů TOP 09 Praha 4.

„Postup, který radnice zvolila, tedy nejprve vypovědět vlastníkům domů jednostranně smlouvu, následně těmto vlastníkům nabídnout odkoupení pronajatého pozemku pod domy spolu s přístupovými cestami za určitých (často nevýhodných) podmínek, je nešťastný. Pro mnoho občanů, majitelů bytů, se jedná o neočekávané a nepříjemné řešení složité situace, do které se nedostali svojí vinou. Proto jsme tento návrh nepodpořili a dále budeme vést dialog s radnicí vedoucí k optimálnímu řešení této situace“ doplňuje Kotík.

Z výše uvedených důvodů klubu zastupitelů TOP 09 Praha 4 nepodpořil během hlasování způsob řešení, jaké navrhlo současné vedení radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.