Knot (TOP 09): První místo v soutěži Jihoczech o nejlepší podnikatelský záměr získal Kubíčkův projekt

26.04.2018 4:33

První místo: projekt Leoše Kubíčka s názvem VIRTUAL LAB by Holistic management zaměřený na propojení psychologie s virtuální realitou. Druhé místo: projekt Michaely Šimonové a Karla Šimka - Guide Group, který se zaměřuje na cestovní ruch, konkrétně průvodcovství. Třetí místo: projekt Zuzany Dvořákové Líškové - Zařízení pro denní pobyt mobilních osob trpících Alzheimerovou nemocí.

Knot (TOP 09): První místo v soutěži Jihoczech o nejlepší podnikatelský záměr získal Kubíčkův projekt
Foto: archiv J. Knota
Popisek: Josef Knot z TOP 09.

Shodla se na tom porota v rámci vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší podnikatelský záměr s názvem Jihoczech 2018, jehož první ročník se uskutečnil v pátek 20. dubna v Jihočeském vědeckotechnickém parku (JVTP) v Českých Budějovicích založeném Jihočeským krajem.

Výsledky, coby jeden ze zástupců poroty, potvrdil první náměstek hejtmanky Josef Knot. „Do soutěže přihlásili autoři celkem 38 podnikatelských záměrů, přičemž do pátečního finále jich bylo vybráno deset,“ upřesnil Knot s tím, že cílem tohoto projektu bylo oslovit začínající podnikatele, ale i ty, které již mají za sebou nějaké zkušenosti, aby přišli s novými nápady. „Ty mají ve finále obohatit nejen je samotné, ale celý náš jihočeský region,“ dodal první náměstek.

Vítězové si odnesli finanční dar či možnost bezplatně využívat prostory vědeckého parku.

Ředitel JVTP František Mlčák doplnil, že každý ze soutěžících si mohl vybrat téma, které bylo pro jeho podnikání důležité a zároveň by posunulo jeho nápad směrem ke skutečné praxi. „Základem Kubíčkova projektu VIRTUAL LAB je unikátní propojení psychologie a virtuální reality. To znamená, že se člověk díky speciálním brýlím ocitne v novém prostředí, na které se učí reagovat – ať už se jedná o vystoupení před cizími lidmi či o pobyt ve vesmíru. Projekt - Guide Group z dílny Šimonové a Šimka se zase orientuje na cestovní ruch, primárně na průvodcovství. Cestovní kanceláře díky němu budou schopny najít vhodného průvodce na míru. A konečně třetí projekt Dvořákové Líškové – zařízení pro osoby trpící Alzheimrovou nemocí, má pomáhat lidem zasaženým touto vážnou nemocí, která ovlivňuje poruchu paměti,“ upřesnil Mlčák s tím, že zároveň oceňuje všechny, kteří našli odvahu se soutěže zúčastnit.

Vítězové si pak odnesli finanční dar, možnost po nějakou dobu bezplatně využívat prostory JVTP, stejně jako služby odborného poradenství, aby mohli své plány realizovat. „Velice děkuji organizátorům soutěže a slibuji, že se kraj bude snažit zasadit o to, aby se i další ročníky této soutěže staly významnou regionální akcí v rámci podpory začínajících podnikatelů,“ uzavřel Knot.

Více informací najdete ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…