Koalice Solidarita odhalila Mafiánský sloup

20.09.2022 5:35

V 11 hodin na Staroměstské náměstí odhalila koalice Solidarita Mafiánský sloup sochaře Jana Padyšáka.

Koalice Solidarita odhalila Mafiánský sloup
Foto: Hans Štembera
Popisek: Anna Šabatová

Chtěla tak poukázat na to, že na kandidátce SPOLU nacházíme stále ty samé lidi s vazbami na organizovaný zločin, s historií rozkrádání městských firem a privatizace obecního majetku, a kteří dlouhodobě odmítají řešit palčivé problémy Pražanů a zastupují zájmy oligarchů a korporací. Koalici SPOLU a ANO považuje koalice Solidarita za největší nebezpečí těchto voleb. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Podle Jana Padyšáka je jeho  socha reakcí na jedno období v životě Pražanů. „To období, kdy si mafiáni volali s politiky se ale může klidně vrátit. Strany, které s tímto měly problém, posílají do zastupitelstva opět ty samé lidi, kteří byli při podobném jednání přistiženi.”

Lídryně koalice Solidarita Anna Šabatová odsuzuje především hru ANO na voliče, kdy na jedné straně láká na sociálně orientované sliby, na druhé straně jejich kandidát na primátora Patrik Nacher neskrývá své sympatie k asociálnímu programu ODS. „Lidé mohou lehko naletět. V koalici s ODS jim ANO pomáhat tak, jak dnes slibuje na plakátech, nebude.”

Podle dvojky na kandidátce Solidarity Miroslava Dvořáka (ČSSD) nejsou lidé na kandidátce SPOLU důvěryhodní. „Sociální demokracie se, na rozdíl od SPOLU, poučila ze svých chyb. Sestavila kandidátku z lidí, kteří jsou zárukou toho, že budou jednoznačně držet koaliční program, včetně našeho společného etického kodexu. Solidarita bude v Praze sloužit lidem a ne kmotrům.”

Před návratem starých pořádků varuje volební lídr Zelených Matěj Michalk Žaloudek: „Návrat ODS do vedení Prahy by byl nejen návratem klientelismu a arogance do vedení Prahy, ale i katastrofou pro životní prostředí a dopravu v metropoli. S každým dalším rozhovorem a s každou další diskuzí, které se Bohuslav Svoboda účastní, je víc a víc evidentní, že ODS ztratila kontakt s odbornou veřejností i aktuálními trendy v západní Evropě a nabízí stále stejnou politiku jako v devadesátých letech. Musíme uspět i proto, abychom zabránili tomuto diletantství.”

Podle šestky na kandidátce Solidarity Filipa Hausknechta (Budoucnost) je volba Solidarity klíčová: „Koalice SPOLU předvádí svoji neschopnost a nezájem o běžné lidi ve vládě. Teď reálně hrozí, že dostane šanci předvádět své asociální experimenty i ve vedení Prahy. Nejen, že v krizi nechají lidi na holičkách, ale SPOLU navíc budou pomáhat kmotrům v návratu do pražské politiky. A v rozkradení a privatizaci všeho, co nestihli rozkrást a privatizovat v minulých volebních obdobích. Solidarita je jediná volební strana, která dopředu vyloučila koalici se SPOLU a jako jediná jim může zabránit v rozkrádání našeho hlavního města.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…