Kobza (SPD): Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat

14.07.2022 23:35

Projev na 32. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 14. července 2022 k energetickému zákonu

Kobza (SPD): Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Děkuji, pane předsedající.

Já bych také rád zareagoval na pana poslance Michálka, protože jeho přírodovědné znalosti a to, jak má nastudovanou planetologii, je skutečně obdivuhodné. Určitě obory jako paleoklimatologii, stratigrafii, paleontologii od prekambria až do holocénu ovládá a má to v malíčku. Protože by věděl nebo ví, že klimatické změny doprovázejí planetu vlastně celou dobu její existence. A ten planetární život se nedá zastavit.

Určitě zná Milánkovičovy cykly. Ví, co to je Platón, Platónský rok. Zná výkyvy a oscilace zemské osy, periody těchto pohybů a zná distribuci tepla, kterou dostává planeta od Slunce, která je stále stejná. Akorát se mění místa, na která dopadá podle toho, jak právě v tom Milánkovičově cyklu ta planeta je nakloněna ke Slunci, jestli ty paprsky dopadají šikmo anebo kolmo. Takže určitě tohleto všechno ví. A samozřejmě toto všechno můžeme zvrátit tím, že přestaneme topit uhlím a začneme, začneme mrznout.

Připomíná mi to velmi, když Veolia koupila za hubičku vodovodní sítě, zdražila padesátinásobně vodu a k jejímu překvapení lidi začali šetřit. To slovo šetřit jsem tady slyšel asi osmdesátkrát dneska. A najednou jí klesly odběry. No tak co udělala? Zvedla ceny. A když začali lidi ještě víc šetřit, tak ještě zvedla ceny. Ale proboha uvědomte si, do jakých stresů uvádíte lidi a jaký to bude mít vliv prostě na život tady. Vždyť to je zoufalé, co musím poslouchat.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou